YUMURTALIK’TA 15 TEMMUZ PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

YUMURTALIK’TA 15 TEMMUZ PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
Yayınlama: 16.07.2023
Düzenleme: 18.07.2023 16:07
A+
A-

TOROS (Özel Haber ) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Adana’nın Yumurtalık İlçesinde düzenlenen programa vatandaşlar ve şehir dışından gelen insanlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Düzenlenen programına Yumurtalık Kaymakamı Doç. Dr. Adil Nas, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tolga Demir, Yumurtalık İlçe Emniyet Amiri Volkan Verel, Garnizon Komutanı ve siyasi partililerin katılımı ile gerçekleşti. Programa ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılarak başlandı.

“Hedef alan, hain girişim, milletimize kahramanca mücadelesi sonucunda engellenmiş ve demokrasimiz kazanmıştır. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlatmak ve unutturmamak hepimizin en önemli sorumluluklarından biridir ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimize, yüce Allah’tan rahmet diliyor, tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.” Açılış konuşması yapıldıktan sonra Yumurtalık Kaymakamı Doç. Dr. Adil Nas günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını gerçekleştirdi.

Yumurtalık Kaymakamı Adil Nas, “Değerli Belediye Başkanım, siyasi partilerimizin değerli temsilcileri, yerli daire müdürleri, arkadaşlarımız, değerli halkımız Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programa hoş geldiniz. Hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Bilindiği gibi 2016 yılında ülkemizde başarısız bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Bu darbenin başarısızlığa uğratılmasında halkımızın, vatandaşlarımızın çok büyük bir katkısı olmuştur. Vatandaşlarımız dediğiniz zaman içinde polisimiz var, askerimiz var. Bunların el birliğiyle bu darbe girişimi akamete uğramıştır. Darbe girişiminin olması çok önemlidir. Ülkemiz çok sıkıntılı ve badireli bir dönemden, bir sınırdan dönüş yapmıştır. Bu badireyi şehitlerimizin ve gazilerimizin çok büyük bir katkısı var. Onları ne kadar anarsak azdır. Bu darbe girişiminde 250 yakın şehidimiz ve 2500 yakın gazimiz vardır. Gelecek nesillere bu olayı unutturmamamız lazım. 7 yıl geçti. Gelecek nesiller gençlerimize, çocuklarımıza bugünü anlatmamız gerekiyor. Bu çok önemli bir konudur, günümüz dünyasında darbelere yer yoktur. Gelişmiş ülkelerde darbe yoktur. Üçüncü dünya ülkelerinde darbelere rastlıyoruz. Ve darbeler ülkelerin itibarını zedelenmesine çok sebep oluyor. Ülkemizin bu zorlu, sıkıntılı dönemden ve kötü itibar uğramasının önlenmesinde şehit ve gazilerimizin çok büyük önemi var. O açıdan onları ne kadar anarsak azdır diye düşünüyorum. Bu darbenin emeği geçen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Allah bir daha böyle kötü günleri bu ülkeye yaşatmasın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonrasında programda Atatürk Ortaokulu öğrencileri 15 Temmuz isimli şiirlerini okudular. İlçe Müftüsü şehitlerimiz için Kuran-ı Şerif ve dualar okudu, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dev ekrandan halka seslenişi, 15 Temmuz konulu, belgesel, film ve kamu spotu gösterileri ile programa devam edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.