Yıldırım: Halk çareyi Gelecek’te buluyor

Yıldırım: Halk çareyi Gelecek’te buluyor
Yayınlama: 05.08.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım, Kozan, Feke, İmamoğlu, Saimbeyli ve Tufanbeyli’de yaptığı seçim çalışmalarında halkta büyük bir umutsuzluk gördüğünü söyledi.
Tufanbeyli’de bir markette karşılaştığı kadının üç çocuğunun üniversite mezunu olduğunu, işsiz bir şekilde evde yaşadığını ağlayarak anlattığını ve o kadının yüzünde büyük bir umutsuzluk gördüğünü belirten Yıldırım, “Biz iktidara geldiğimizde ağlayan bu kadınlarımızın, annelerimizin sorunlarına çözüm üreteceğiz. Hiçbir kadın işsiz evladından dolayı ağlamayacak.” dedi. Yıldırım, “Gelecek Partisi olarak iktidara geldiğimizde en küçüğümüzden en büyüğümüze kadar halkımızdaki bu umutsuzluğu yeneceğiz. Enerjimiz, heyecanımız yüksek. Gördüğümüz kadarıyla ekonomik buhran, adaletsizlik ve ümitsizlik insanların hayatına tak etmiş. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun omuzlarında yükselen Gelecek Partisi halktaki bu umutsuzluğu ve ümitsizliği yenecek güce ve kararlılığa sahiptir. Gelecek biziz, biz geleceğiz.” dedi. Gazetemizin Genel Koordinatörü İnci Yılmaztürk’ün, Radyo Toros Youtube kanalından ve www.radyotoros.com web radyosundan hazırlayıp sunduğu ‘Yerel Gündem’ programının bu haftaki konuğu Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım oldu.

“AKRABA ÜSTÜNLÜĞÜNE MÜSAADE EDİLMEYECEK”

Adana’da kalitesizlik, ehliyetsizlik, liyakatsizlik gibi istenmeyen özelliklerin üst seviyede olduğunu anlatan Yıldırım, “Akraba üstünlüğüne müsaade edilmeyecek. İstihdamda herkes kendi yakınını işe yerleştirmeyecek. Üniversite mezunlarımız KPSS sınavlarında haksızlığa uğramayacak. Gelecek Partisi olarak buna söz veriyoruz. Kaliteli, ehliyetli ve liyakatli bir Türkiye ve Adana vaat ediyoruz.” diye konuştu.
İlçelerde toplumun her kesimi ile yüz yüze geldiklerini ve dertlerini dinlediklerini söyleyen Yıldırım, “5 ilçemizi gezdik halkımızla kucaklaştık. Vatandaşlarımızdan yoğun ilgi gördük. Ekonomik buhran ve adaletsizlik, ümitsizlik insanların hayatına tak etmiş Bunu gördük siyaset kurumuna uzaklık ve güvensizlik söz konusu. Vatandaşın bu iktidardan beklentisi artık kalmamış. Gelecek Partisi’ni anlattık. Geçen yıl da 5 ilçemize gitmiştik ikisi arasındaki farkı gördük. Halk Ahmet Davutoğlu’nu daha iyi tanıyor. Biz Ahmet Davutoğlu’nu sürekli anlatıyoruz, politikalarına anlatıyoruz, partimizi anlatıyoruz ve halkımız gelecekte Gelecek Partisi’nin iktidarıyla mutlu olacağına inanıyor” şeklinde konuştu

“HALK 2015’TEKİ ASGARİ ÜCRETİ ARIYOR”

“Havaalanından KHK’larla uzaklaştırılanlara kadar o kadar çok sorunumuz var ki nereden tutsanız elinizde kalıyor” diye konuşan Yıldırım, şunları söyledi: “İlçelerde vatandaşlarımızla görüştük. Halkımız 2005’te aldığı asgari ücretten daha çok memnun. ‘1600 lira alıyorduk ama elektriğimiz suyumuzu ödüyorduk mutluyduk alım gücümüz vardı. Her şeyi alabiliyorduk şimdi alım gücümüz kalmadı. Bu iktidardan soğuduk’ diyorlar. ‘Adalet istiyoruz, artık yeter’ diyorlar. KHK’larla işinden uzaklaştıran insanlarla karşılaştık, toplumda vebalı gibi geziyorlar. Adaletin gelmesini istiyorlar, adalet geldiğinde mevcut durumdan daha iyi olacağına inanıyorlar Biz Gelecek Partisi olarak toplumun huzurunu adaletini hukukunu sağlamakla mükellefiz. Zaten refahı topluma yayamıyorsak yaptığımız siyasetin bir anlamı kalmıyor. Ehliyetli, liyakatli ve adaletli bir yönetim anlayışıyla biz iktidara talibiz. İlçeleri gezimizde halkımıza bunu anlattık”

“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ ÇALIYORLAR”

KPSS sınav sorularının çalınması konusunda büyük rahatsızlık duyduklarını anlatan Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Ebubekir Yıldırım, “Artık bu hükümetin halkına vereceği hiçbir şey kalmadı. KPSS sorularının çalınması bardağa taşıran son damla oldu. Gençlerimize ümitsizlik yakışmıyor. Soruları çalmak gençlerimizin geleceğini yok etmek demektir. Üniversitede okuyan ya da çalışan gençlerimiz ümitsiz. Gençlerimizin bu sorunlarına çözüm üreteceğiz. Gençlerimiz KPSS sınavlarına giriyor sorular çalınıyor, birilerine peşkeş çekiliyor, sınava girenlerin alın teri çalınıyor. Aslında ülkenin kaderi çalınmış oluyor. Gençlerimiz sınava girdikten sonra atanma sorunu yaşıyor. Doktorlarımız bu ülkede durmak istemiyor. Gençlerimiz okulundan mezun oluyor sorun yaşıyor. İş bulamıyor sorun yaşıyor. Girdiği KPSS sınav soruları çalınıyor, sorun yaşıyor. Evlenecek, hayat kurmakta problem yaşıyor. Düşünün! İmamoğlu’nda Feke’de üniversiteye gitmek istemeyen gençlerle karşılaştık. Bunun sorumlusu mevcut iktidardır. Çalınan sorulardan dolayı gençler artık üniversiteye gitmek istemiyor. İktidara geldiğimizde bu sorunların hepsini çözeceğiz.” diye konuştu.

“KADINLARIMIZ İÇİN BİR BİLİNÇ GELİŞTİRİLMELİ”

Toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren farklı bir siyaset anlayışı ile yola çıktıklarını anlatan Yıldırım, “Sadece gençler değil kadınlarımız da büyük sorunlar yaşıyor, mobinge uğruyorlar. Cinayete kurban gidiyorlar. Dezavantajlı durumda pozitif ayrımcılığa uğruyorlar. Bunları çok net görebiliyoruz. Kadınlar için de bir bilinç geliştirilmeli. Kişilerin iki dudağı arasında yaşamamalı kadınlarımız. Biz Parti olarak teşkilat başkanlığımıza Nezahat Uçak’ı getirdik, gençlerde Yasin başkanımız var. Yaş ortalamamız oldukça genç. Devamlı istişare halindeyiz. Başkan vekilimizin hem evladıyım hem de onun il başkanıyım. Güçlü bir yönetim anlayışımız var. Bu yönetim anlayışımıza yola çıktık. Tamamen iyi niyetle zenginleşeceğiz, büyüyeceğiz. Yeni gelenlere alan açmak lazım. Yeni gelenlere alan açacağız. Ben de yeni bir yüzüm, samimi bir dille siyaset yapıyorum. Nitelik ve kalite ön planda adam kayırmacılık yok. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun omurlarında yükselen değerleri anlatmaya çalışıyoruz. Seçime 15 ilçemizde katılıyoruz. Yarın seçim olacakmış gibi mücadele ediyoruz. Yoğun bir tempoda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.

“ÖNCE MİLLETE SONRA ALLAH’A HESAP VERECEKLER”

Medyanın kartelleştiği bir dönemde, özellikle ulusal medyanın kartelleştiği bir dönemde vatandaşın, sokağın siyasetin sesi olduğu için Toros Gazetesi’ni kutlayan Yıldırım, “Yerel medyamız olabildiğinde bu hassasiyeti gösteriyor. Gelecek Partisi adına, Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu adına bu onurlu mücadeleyi verenlere teşekkür ederim. Tüm halkımızdan istirhamım Gelecek Partisi’nin politikalarını takip etmelerini, Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun duruşunu, söylediklerini anlamaya, takip etmeye davet ediyorum. Bizi tırnak içinde satın alınmış medya göstermiyor. Bu da geniş bir medya. Gittiğimizde köylerde bunu görüyoruz. Vatandaşlarımız, ‘Sizi televizyonlarda göremiyoruz’ diyorlar, göremezler çünkü belli kanalları orada izliyorlar ve o kanallar da birilerinin kontrolünde. Dolayısıyla sosyal medya hesaplarından gazetelerden takip etmelerini tavsiye ediyorum. Bizimle siyaset yapmak isteyen arkadaşlarımızı, il ve ilçe başkanlığımıza davet ediyorum. Birlikte mücadele etmeye davet ediyorum. İnşallah ümitsiz olmayalım. Aliya İzzet Begoviç’in dediği gibi iktidarlar gelip geçecek ama hepsi de hesap verecekler önce millete sonra Allah’a hesap verecekler. Biz ümitsizliğe kapılmadan bir şeyleri değiştirme irademizi ortaya koyacağız. Türkiye nice badireler atlattı. Bu badireleri de atlatacağız. Geçmişte de sorunlar yaşadık onlar da geçti. AK Parti’de yola çıkanlar yolda bulunanlarla değiştirildi. Yolda bulunanlar da bugün onları terk etti. Ethem Sancak bunun en güzel örneği, Tayyip Erdoğan için ‘Ben onun için ölürüm’ diyordu. Ama bugün her şeyi ifşa edecek bir noktaya geldi. Dolayısıyla ben halkımızın Gelecek Partisi’ne gelip bizimle tanış olmalarını istiyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.