YILBAŞI YAKLAŞIRKEN KOKİNA ÇİÇEĞİNE İLGİ ARTTI

YILBAŞI YAKLAŞIRKEN KOKİNA ÇİÇEĞİNE İLGİ ARTTI
Yayınlama: 26.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – İnsanların özel günlerin yanı sıra taziye gibi hüzünlü günlerde de tercih ettikleri çiçekler, her zaman için tercih edilen en anlamlı hediyeler arasında yer alıyordu. Yaklaşmakta olan yılbaşı ise çiçek satıcılarının satışlarında artış yaşanmasına neden oluyor. Adana’da 17 yıldır SE-BA çiçekçilikte çalışan Hamit Aktaş bizlere en çok satılan çiçekler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Aktaş, “Genellikle bizim iş yerimizde kazablanka, güller, şebboy çiçekler gibi yoğunlukla satılıyor. Tabi ki mevsimsel olarak değişiyor. Her mevsimin ona göre çiçekleri vardır. Bu çiçekler sera da üretilir ve bize gelir. Bizim iş yerimizde şu an orkideler çok satılıyor. Tabiki her çiçekçinin kendine has sattığı çiçekler vardır” diyerek ifade etti.

“YILBAŞI YAKLAŞIRKEN EN ÇOK İLGİ GÖREN ÇİÇEK KOKİNA OLDU”

Yılbaşı için en çok ilgi gören çiçeğin kokina olduğunu belirte Aktaş, “Şu an yılbaşı zamanı olduğu için bu aralar kokina dediğimiz yılbaşı çiçekleri biraz daha onlar fazla satılıyor. İnsanların içerisinde bir inanç olaraktan şey var, kokina çiçeğini eğer 1 sene boyunca canlı tutarsanız bir ev sahibi olacaksınız diye kadınlar arasında düşünce mevcut. Bizim iş yerimizde yıllardan beri kokina çiçeğini satıyoruz. Ama orijinal bir çiçek değildir. Üzerindeki meyvesi farklı bir yerden alt meyvesi farklı bir yerdendir. İnsanlar yıl başında bu çiçekleri kullanıyorlar” dedi.

“ÇİÇEK FİYATLARINDA EURO VE DOLAR BAZINDA OLDUĞUNDAN DOLAYI OYNAMALAR OLABİLİYOR”

Hamit Akbaş çiçeklerin fiyatındaki değişikliklere değindi; “Normal ekonomi şartlarını biliyorsunuz. Artık hiçbir şeyin fiyatı yerinde durmuyor. Bizim çiçeklerimizde ürünlerimizin bazıları ithal ürün olduğu için Euro ve dolar bazında olduğundan dolayı fiyatlarda oynamalar olabiliyor. Bizde bunları elimizden geldiğince minimum şekilde müşteriye yansıtmaya çalışıyoruz.”

Akbaş, “Eski yılbaşı satışlarımız yok. Eski işlerimiz yok ama  kendimize has müşteri kitlemiz var. Onların beraberinde bu işleri döndermeye çalışıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.