Yiğit: Umudu Yeniden İnşa Etmek Zorundayız

Yiğit: Umudu Yeniden İnşa Etmek Zorundayız
Yayınlama: 04.08.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – DEVA Partisi Adana İl Başkan Vekili Mustafa Oğuz Yiğit, ekonomiye dair gündem hakkında açıklamalarda bulundu. İktidarın uyguladığı ekonomi politikalarının olumsuz sonuçlarına değinen Yiğit, bozulan soyal ve ekonomik dengenin dar gelirli vatandaşların hayatına zarar verdiğinin altını çizdi. İktidarın daha olumlu, toplumu ve ülkeyi koruyacak daha tutarlı, gerçekçi ve şeffaf ekonomik politikalar uygulaması gerektiğini vurgulayan Yiğit, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Başkanlık sistemiyle bozulmaya başlayan ekonomik göstergeler 2023 seçimleri sonrası zirve yapmış, döviz kuru artışları, olağanüstü zamlar, yeni vergiler, ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyon özellikle asgari ücretliyi, emekliyi, küçük esnafı, memuru, sayısız risk alan çiftçimizi zor durumda bırakıp, toplumu yakın bir gelecekte cinnet geçirir hale getirecek endişeye sevk etmektedir.

Deva Partisi olarak her zaman olduğu gibi toplumun sesi olmaya ve çözüm odaklı bir yaklaşımla adım atmaya kararlıyız. Öncelikle belirtmek isteriz ki, artan döviz kurları ve zam dalgası karşısında toplumumuzun yaşadığı kaygıları hep beraber derinden hissediyoruz. Her bir bireyin ekonomik olarak rahat bir yaşam sürdürebilmesi için iktidardan önemli ve etkili adımlar atmasını beklemekteyiz. Bütün vatandaşlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesi ve geleceğe güvenle bakabilmeleri en öncelikli hedef olmalıdır.

Ekonomi Politikaları ve kararları alınırken yurtiçi ve yurtdışı kamuoyuna güven verecek daha şeffaf bir yaklaşım benimsenmesini ve vatandaşlarımızın daha fazla bilgilendirilmesini istiyoruz. Bunun yanı sıra sosyal denge ve toplumsal huzurun temel taşı olan gelir adaletinin sağlanarak, ortaya çıkan

fiyat artışları karşısında, çalışan ve emekli aylıklarının ve gelirlerin de buna uygun şekilde artırılması gerekmektedir.

İş gücümüzü daha nitelikli hale getirmek ve rekabet gücümüzü artırmak için eğitim ve mesleki gelişim fırsatlarına daha fazla yatırım yapılmalı, rekabeti teşvik edici politikalar uygulanarak, piyasaların daha sağlıklı işlemesine ve tüketici lehine sonuçların ortaya çıkmasına katkı sağlanmalıdır.

Ayrıca hepimizin vergileri ile oluşturulan sosyal yardımların güçlendirilerek, düşük gelirli ve ihtiyaç sahibi daha fazla insanın faydalanmasına imkan verilmedir.

Deva Partisi olarak vatandaşlarımızın sıkıntılarını en güçlü şekilde hissediyor, Türkiye’yi, Dünya ekonomik krizlerinden en güçlü şekilde çıkarmış Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan liderliğinde, 15 milletvekilimiz, il ve ilçe teşkilatlarımızla var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Bu vesileyle; İktidarın, toplumu rahatlatacak ve güven ortamını sağlayacak tedbirleri bir an önce almasını bekliyor, herkesin refah içinde bir yaşam sürdüreceği bir Türkiye için sahip olduğumuz bilgi ve tecrübelerle toplum faydasına kim destek isterse el ele vereceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.