“YERİNDE DÖNÜŞÜMDE BELEDİYE RUHSAT VERMEZSE BİZ VEREBİLECEĞİZ”

“YERİNDE DÖNÜŞÜMDE BELEDİYE RUHSAT VERMEZSE BİZ VEREBİLECEĞİZ”
Yayınlama: 19.12.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu) ile Adana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda; deprem felaketi sonrası yapılan yapılması düşünülen kesinleşmiş kararlar ele alındı.

Adana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne atanan Hasan Alan toplantı ile ilgili açıklamasında; “Adana da hatta bölgemizde böyle bir federasyonun DAİMFED in olması çok önemli bir yapılanmadır. İnşaat Sektörü ve temsilcilerinin bir çatı altında işler yürütmesi sorunların çözümü noktasında bizlerle kurum iletişimi olarak ta önem arz etmektedir. Kentsel Dönüşüm, Yerinde Dönüşüm, Müteahhitlik Belgesi, Yapı Denetim vb.leri olmak üzere tüm sorumlu olduğumuz işlerin sorunsuz yürüyeceği anlamı da taşımaktadır. Vatandaşlarımız özellikle asrın felaketi olan depremi derinden yaşayan insanlarımız için Devletimizin aldığı çok önemli kararları uygulamaya başladık. Öncelikli olarak ağır hasarlı ve orta hasarlı binalarımızın yerine dönüşüm sağlayacak konutlara öncelik veriyoruz. Bu doğrultuda Devletimiz 750 Bin TL Hibe, 750 Bin TL ise kredi olmak üzere 1 Milyon 500 Bin TL desteğini vermeye başladı. Ayrıca 40 Bin TL de Bürokratik işlemlerin harçlar için hibe veriyor. Her şey insanlarımızın felaket yaralarını sararak bir an evvel konutlarına kavuşmasını sağlamak. Elbette bunlar yapılırken Bürokratik işlemler gerekecek. Çıkan zorluklara da kurum olarak hazırlıklıyız. Bir örnek olarak Belediyeden ruhsat almada zorluk çıkarsa ya da ruhsat alamazsa biz kurum olarak ruhsat verme yetkisine de sahibiz. Sonuç olarak ortak paydamız kurum olarak bizlerin Sektör temsilcisi olarak siz Müteahhitlerimizin iş birliği içinde olmamızdır.” İfadelerinde bulundu.

DAİMFED FELAKETİN YARALARINI SARMAYA DEVAM EDECEKTİR

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu; “Deprem bölgesinde uzun yıllar Müdürlük yapan Adana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüz Hasan Alan konusunda hiçbir tereddüte yer bırakmayacak bilgi birikim ve tecrübelerini yakından takip ettiğimiz kurum amiridir. Adana’mızda çok önemli işler yapacağımıza inanıyorum. DAİMFED olarak Adana’mız hayrına olacak her türlü işbirliğine hazırız. Ayrıca tekrar belirtmemiz gerekirse gerek Adana ‘da gerekse deprem felaketi yaşanan 11 ilimizde çok önemli işlere imza attık. Kurtarma çalışmaları ve sonrasında yıkım hafriyat kaldırma çalışmalarına tam destek verdik. Ayrıca DAİMFED olarak Kızılay öncülüğünde büyük maddi yardımları depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık. DAİMFED Bölgemizin yararına olacak işlerde hep olmaya devam edecektir. Dolayısıyla DAİMFED tüm bileşenleriyle bu süreçte de felaketin yaralarını sarma noktasında üstüne düşen görevleri yapmaya devam edecektir.” Açıklamalarını yaptı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.