Yerel ekonomik kalkınma paydaş analiz toplantısı

Yerel ekonomik kalkınma paydaş analiz toplantısı
Yayınlama: 22.06.2023
A+
A-

OSMANİYE (İHA) – Mülteci göçünün etkilerinin azaltılması ve bu çerçevesinde belediyelerin hizmet sunumlarının iyileştirilmesi projesi (RESLOG Türkiye ) çerçevesinde, Osmaniye Belediyesi Meclis Salonu’nda paydaşlarla yerel ekonomik kalkınma konulu toplantı düzenlendi.
Osmaniye Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu, mülteci göçünden etkilenen bölge belediyelerinin teknik kapasitelerinin arttırılmasını destekleyen proje çerçevesinde ‘ Osmaniye Yerel Ekonomik Kalkınma Analizi’ paydaş kurum ve kuruluşlarla ele alındı.
RESLOG Türkiye Yerel Ekonomik Kalkınma Koordinatörü Burcu Özüpak Güleç tarafından katılımcılarla paylaşılan analiz sonrasında, kentin yerel ekonomik kalkınması için görüşler değerlendirildi. Toplantıda analiz sonuçlarını paydaşlara ifade eden Proje Koordinatörü Güleç, Osmaniye Belediyesinin de pilot il olduğu proje çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz yerel ekonomik kalkınma analizini ekonomik hedeflerin çok paydaşlı olarak belirlenmesi ve bunların gerçekleştirilmesi için iş birliklerinin geliştirilmesi hedefiyle sunduklarını ifade etti.
Belediye Proje Sorumlusu Bahadır Erdem Bülbül ise konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek, kent için gerçekleştirilecek her projede kurumlarımızla koordinasyon halinde çalışacaklarını ifade etti.
Geliştirilecek kalkınma raporu ve belediyelerin çalışmalarının etkisini artırılması hedeflenen süreç sonunda Osmaniye Belediyesinin, belirlenen yerel ekonomik kalkınma öncelikleri istikametinde RESLOG Türkiye tarafından destekleneceği ifade edildi.
Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, iş insanı dernekleri, yerel ekonomik kalkınma, istihdam ve girişimcilik alanında çalışan kamu kurumları, Korkut Ata Üniversitesi, sivil toplum kuruluşları, dezavantajlı grupların ekonomik olarak güçlendirilmesini destekleyen kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Demir’de hazır bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.