VALİ ELBAN TÜGVA 4. OLAĞAN İL GENEL KURULU VE YAZ OKULU KAPANIŞ PROGRAMINA KATILDI

VALİ ELBAN TÜGVA 4. OLAĞAN İL GENEL KURULU VE YAZ OKULU KAPANIŞ PROGRAMINA KATILDI
Yayınlama: 04.08.2023
Düzenleme: 04.08.2023 16:17
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) –  TÜGVA Adana bünyesinde “Bir Yaz Bin Gelecek” sloganıyla gerçekleşen ve gençlerimizin maneviyatlarını merkeze alan, onların değerleriyle bütünleşip kişisel gelişimlerine ve eğitim hayatlarına katkı sağlayan Yaz Okulu kapanış programı büyük bir şenlikle gerçekleşti.

Araştırmanın, öğrenmenin, spor ve eğlencenin bir arada olduğu Yaz Okulu programı; çeşitli spor aktiviteleri, el sanatları, edep-adap sohbetleri, siyer dersleri, futbol, basketbol, voleybol, dart, badminton, mangala, satranç, yüzme, piknik, langırt ve ata binme gibi etkinlikleri içerisinde barındırarak ortaokul öğrencilerine 6 hafta boyunca eğitim verdi. 6 haftalık eğitimin sonunda program, Yüreğir Kültür Merkezinde gerçekleşen kapanış şenliği ile tamamlandı.

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Vali Süleyman Elban, bütün gayretlerimizin ana hedefinin geleceğimiz ve bütün çalışmalarımızın ilhamı olan gençlerimiz olduğunu söyledi.

İnsanlık tarihi ile birlikte hak ve batıl mücadelesinin başladığını dile getiren Vali Elban, “Bu hak-batıl mücadelesinde hak tarafında olanlar adaleti, iyiliği ve samimiyeti üstün tutmaya gayret ederken; batılda olanlar hep yıkmayı, bozmayı, adaletsizliği ve kötülüğü temsil etmiştir. Hakkı temsil eden ve hakkın yolunda giden, onun bayraktarlığı gibi bir onuru ve sorumluluğu yüklenen bu aziz milletimiz de hak davasında hep önde olmuş, mücadelede bayraktarlık yapmış, bu mücadelede her türlü fedakârlıkta bulunmayı göze almış ve bulunmaya da devam etmektedir.” dedi.

Bu mücadelenin yapılabilmesi için mutlaka Mevlana gibi herkesi kucaklamak, Yunus gibi gönüllere girmek, Akif gibi dimdik durabilmek, Necip Fazıl gibi idrak sahibi olabilmek lazımdır diyen Vali Elban, “Çünkü bu mücadele kuru kuruya sloganlarla, kulaktan dolma sözlerle, ya da yan gelip yatmakla yapılabilecek bir mücadele değildir. Bu mücadele zor, bu mücadele meşakkatli. Hele hele iletişimin, internetin, sosyal medyanın, daha doğrusu etkileşimin bu kadar hızlı olduğu bir dünyada mücadele artık daha kapsamlı, daha hızlı ve daha çetin hale geldi. Onun için bizler, aileleriniz ve öğretmenleriniz sizleri bu amaç doğrultusunda geleceğe en güzel şekilde hazırlamak için tüm gayretimizi gösteriyoruz. Bunun yanında TÜGVA gibi sizlere mücadelede destek verecek, kalkan olacak ve yeni yeni şeyler öğretecek böylece sizleri geleceğe daha donanımlı, daha bilgili, daha kuvvetli, daha imanlı olarak hazırlayacak yapılara da ihtiyaç var. Dolayısıyla ben buradan TÜGVA’nın tüm yöneticilerine, bu konuda fikir sahibi olup önderlik edenlere ve bu etkinlikle ilgili hem ilimizde hem ülkemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu mücadele topyekün olursa amacına ulaşır diyerek sözlerini sürdüren Vali Elban, “Onun için TÜGVA ve TÜGVA’ya kardeş olan diğer vakıfların yaptığı çalışmaları çok önemsiyoruz, çok kıymetli buluyoruz. Allah onlardan razı olsun. İnşallah bu mücadelelerle hakkı yine önde tutacak bu sayede aziz milletimizin yüzü her zaman ak olacaktır diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

TÜGVA 4. Olağan İl Genel Kurulu’nun Adana’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını da temenni eden Vali Elban, tüm TÜGVA ailesine başarılar diledi.

TÜGVA Yaz Okulu’na katılan öğrenciler, sertifika töreninin ardından etkinlik alanında düzenlenen yarışma ve sahne gösterilerinin yanı sıra çeşitli teknolojik ve geleneksel oyunlara, sportif eğlencelere katılarak aileleriyle birlikte eğlendi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.