VALİ ELBAN, FASULYE FESTİVALİ’NE KATILDI

VALİ ELBAN, FASULYE  FESTİVALİ’NE KATILDI
Yayınlama: 06.09.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Vali Dr. Süleyman Elban, Adana’nın Toros eteklerinde yer alan, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçesi Tufanbeyli’de bu yıl 1. düzenlenen fasulye festivaline katıldı.

Tufanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen festivale Vali Dr. Süleyman Elban’ın yanı sıra; Adana Milletvekili Abdullah Doğru, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Tufanbeyli Kaymakamı Abdülhamit Bayram, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Festivalde Vali Dr. Süleyman Elban, beraberindekilerle fasulye ve nohut kaynayan kazanların başına geçerek ilçedeki üretim hakkında bilgi aldı.

Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü’den sonra festival alanında bir konuşma yapan Vali Elban, bu yıl ilki düzenlenen festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini dile getirdi.

Fasulye ve nohut üretiminde Tufanbeyli ilçesinin öneminin büyük olduğuna dikkat çeken Vali Elban, “Adana’mızın farklı ve güzel özelliklerinin neler olduğunu hepimiz biliyoruz, fakat bunları bizim bilmemiz yeterli değil. Bunu bütün Türkiye’nin hatta tüm dünyanın bilmesi gerekiyor. Bu güzelliklerin en başta gelenlerinden bir tanesi Tufanbeyli fasulyesi ve hemen ardından gelen Tufanbeyli nohutu. Bu ürünlerimizin üretiminin desteklenmesi ve artması için üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bu yapılan festivalle birlikte adını festivale veren Tufanbeyli’mizin değerli ürünü olan fasulyemizin hem yöremizde hem ülkemizde hem de dünyada daha çok tanınır hale geleceğini vurgulayan Vali Elban, “Şuna da dikkatinizi çekmek isterim. Bir yörenin toprağı, havası, coğrafyası çok özellik arz eden bir yapıya sahipse orada sadece bir ürün kaliteli olmuyor, sadece bir güzel ürün yetişmiyor; birçok kaliteli ve güzel ürün yetişiyor.

Dolayısıyla Tufanbeyli’de bir sembol olarak ortaya çıkan fasulye ile birlikte; bundan sonra Tufanbeyli’mizin başta tarımsal ürünleri olmak üzere birçok ürünü ilimizde, yöremizde, ülkemizde ve dünyada inşallah tanınır hale gelecektir.” dedi.

Festivallerin bu tür ürünlerin tanıtılması, varlığının ispatlanması ve kalitesinin gösterilmesi için büyük önem arz ettiğini söyleyen Vali Elban, “Biz burada bu festivali yaparak ürünlerimizin bol ve kaliteli olduğuna dikkat çekiyoruz. İlçemizin sahip olduğu tüm bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için de elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Festival Murat Kekilli konseri ile devam etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.