Vali Dr.Elban:Basın, önemli bir kamusal görev yapmaktadır

Vali Dr.Elban:Basın, önemli  bir kamusal görev yapmaktadır
Yayınlama: 10.01.2023
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana Valisi Dr.Süleyman Elban, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Vali Dr.Elban mesajında şunları söyledi; Mesleğini kamu yararı gözeterek ifa eden, kamuoyunu tarafsız ve şeffaf haberle buluşturan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Basın etiğine bağlılık her basın mensubunun temel vazifesidir. Bu bilinçle evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde hareket ederek kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları; vatandaşlarımızı bilgilendirmenin yanı sıra onların talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir kamusal görevi yerine getirmektedirler. Bu yönüyle basın;  gelişmiş toplumların itici gücü, sağlıklı işleyen demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru ve toplumsal gelişmenin dayanağıdır.

Yazılı ve görsel faaliyetlerin yanı sıra bilişim çağının yaşandığı günümüzde sanal ortamda da ciddi bir ilerleme kaydeden basınımız; gündeme taşıdıkları konularla geçmişten günümüze ülkemizin ve ilimizin gelişmesine, güçlenmesine çok değerli katkılar sunmaktadır.  Adana gibi kadim bir kente hizmet eden, ilimizin ufkunu genişleten, Valilik olarak yürüttüğümüz tüm çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen ilimizin güzide basınına bu değerli katkıları için teşekkür ediyorum.

Bizler de Adana Valiliği olarak mesleğini büyük bir sorumluluk hissiyatıyla mesai mefhumu gözetmeksizin icra eden basın emekçilerimizin, daha iyi koşullarda ve daha verimli bir şekilde çalışabilmelerini önemsiyor, bunun için üzerimize düşen sorumlulukları her daim yerine getirmeye gayret ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın gören gözü, işiten kulağı, kamu vicdanının ortak sesi basın mensuplarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Mesleğini icra ederken hayatlarını kaybeden tüm basın çalışanlarımızı rahmetle anarken basın camiamızın tüm mensuplarına ve ailelerine sağlık, esenlik ve mutluluklar diliyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.