Uzm. Dr. Menteş, “Sağlıksız Sağlık Sistemine göz yummayacağız”

Uzm. Dr. Menteş, “Sağlıksız Sağlık Sistemine göz yummayacağız”
Yayınlama: 16.06.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Hekim ve Sağlık Emek-Meslek Örgütünün tüm bileşenleri TBMM Genel Kurulu’na teklif olarak sunulan haklarını gasp eden düzenlemeye karşı bir günlük iş bıraktı.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi poliklinikler önünde ve Adana Şehir Hastanesi Başhekimlik önünde toplanan hekim ve sağlık-emek örgütünün tüm bileşenleri burada basın açıklaması yaptı.

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Emeğimizin hakkını aldığımız sağlıklı bir gelecek için g(ö)rev başındayız. Biz, “Öldürülen başka Kamil Furtun’lar Ersin Arslan’lar olmasın, yaşatmak için yaşamak istiyoruz” diyenler, Biz, gecesi gündüzü olmayanlar, Biz, hastalandıran bu sağlık sistemine göz yumamayanlar, toplum sağlıksızken nefes alamayanlar, Biz, bu gördüğünüz binalarda sistemin tüm başarısızlığının altında bırakılanlar; Biz, aylardır bir kurgu ile oyalama taktikleri ile yok sayılan, emeği hiçleştirilen, mesleği değersizleştirilenler. Tüm bu olumsuzluklara rağmen; “giderlerse gitsinler”e boyun eğmeyenler; mesleğinin beyazını karanlığa ışık yapanlar; emek bizim, söz bizim diyoruz. Uzun mesailerde, yorucu nöbetlerde, kışkırttığınız sağlık taleplerine yanıt vermeye çalışan emeğin sahibi olanlar, Bizler; yoksulluk sınırı altı ödemelere, bizleri ölümüne çalıştıranlara, sağlıkta şiddeti üretenlere karşı sözümüz var diyoruz. Yeni yasa teklifiyle yeniden farkına vardığınız gibi mecliste, ekranlarda yürüttüğünüz senaryolarınız; hem bizlerin hem de toplumun gözünde artık hükümsüzdür.” dedi.

TÜM SAĞLIK EMEKÇİLERİ HAFTALIK VE SÜRESİZ İŞ BIRAKMALARA HAZIRDIR

Uzm. Dr. Menteş, “Aylar süren oyalamanın ardından, yeni yasa teklifiyle emeğimizle yeniden alay ettiniz. Bizlerin istekleri çok basitken, sizler ısrarla vermemek için her şeyi yapmaya devam ediyorsunuz. Bir kez daha anlamanız için tekrar ediyoruz:

1: Emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ediyoruz,

2: Nitelikli şekilde ve baskı altında olmadan çalışabilmemiz için yeterli süre ve olanaklar istiyoruz.

3: Sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları istiyoruz

4: Emekli büyüklerimizin insanca yaşayacağı bir emekli maaşı istiyoruz.

5:Toplumun daha az hastalanması için koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini istiyoruz.

 Sizin bizlere dayattığınız sağlıksızlığa karşı bizler bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek için birlikteyiz. Bugünkü G(ö)REV eylemimiz son değil. Bu bir itirazdır! Meclis’te yürütülen senaryoyu reddediştir! Hakkımız olanı alana kadar hep birlikte, sağlıksız politikalarınızın ve emek gaspınızın karşısında olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Tüm Türkiye’de hakları için, mesleğinin onuru için bir araya gelen bizler biliyoruz ki emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz. Bugün mecliste görüşülen ucube senaryolardan derhal dönün ve TTB başta olmak üzere sağlık alanındaki emek ve meslek örgütleri ile uygun bir yasa hazırlayın. Bu ülkenin hekimleri, tüm sağlık emekçileri haftalık ve süresiz iş bırakmalara hazırdır. Bizi buna mecbur bırakmayın.”diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.