Uzm. Dr. Menteş, “Hayvanlar katledilmemeli, doğa talan edilmemeli”

Uzm. Dr. Menteş, “Hayvanlar katledilmemeli, doğa talan edilmemeli”
Yayınlama: 26.07.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Selahattin Menteş, DOHAYKO ve KİHAYKO Yönetici ve üyeleri ile bir araya gelerek yardıma muhtaç hayvanların korunması ve beslenmeleri üzerine istişarede bulundu.

Hayvanların Yaşam Hakları Konferedasyonu (Haykonfed) Başkanı Nesrin Çıtırık, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım ile hayvan severlerle Adana Tabip Odasında bir araya gelen Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş, sağlığın sadece insanların bedensel, ruhsal ve fiziksel bir sağlıktan ibaret olmadığını, yaşanılan çevrenin ve o çevrede bulunan her canlının sağlıklı ve temiz olması gerektiğine inandığını söyleyerek her insanın bilinçli bir hayvansever olması gerekir dedi.

TOPLUM OLARAK KÖTÜ GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

Son dönemde toplum olarak kötü günlerden geçtiklerini belirten Başkan Uzm. Dr. Menteş, “2.5 yıl süren bir pandemi, 11 İlimizi olumsuz etkileyen asrın felaketi depremde 103’ü hekim 50 bin insanımızı kaybettik. Mekanları cennet olsun. Toplum bu kadar hasar almışken maalesef iyi gitmeyen bir ekonomiden kaynaklı sadece insanlar değil, hayvanlarda sıkıntı çekti. İnsanlar kendi canlarının telaşından mıdır bilemem ama çocukları mutlu olsun, sevinsin diye sahiplenilen hayvanların çoğu üzülerek söylüyorum; sokaktalar!. Hayvan sahiplenmek elbette meşakkatli, ilgi gerektiren bir iştir. Bu canlı ömür boyu size muhtaç bir canlıdır. Karşılığı sadece koşulsuz bir sevgi olarak size dönmektedir. Sokağa bırakılan her canlının biz insanlar gibi gök gürültüsünden, karanlıktan, yalnızlıktan korktuğu unutulmamalıdır.”

GÖNÜLLÜ KÖPRÜSÜ OLACAĞIZ

İnsanların doğanın efendisi değil, sadece bir paydaşı olduğunu vurgulayan Başkan Uzm. Dr. Menteş, “İnsanlar beşbin yıl önce hayatlarını kolaylaştırmak için yabani kurdu, atı, kedi evcilleştirdi. Yanına yoldaş yaptı. Kendilerine bağımlı yaptı. Belki insanların bugünki medeniyetlerinin kaynağı bunlardır. Gelinen noktada sensiz yaşamaz noktaya gelen bu canlılar sokaklara atılıyor. Bu yüzden biz insanlar ölene kadar hayvanların diyetini ödeyemeyiz. Lütfen bu canlara bir avuç mama, bir tas suyu çok görmeyin. Bugün burada toplanmamızın asıl amacı; hekim ve gönüllüler ile sizlerin arasında bir köprü olacağımızın bilinmesi, destek olmak isteyen insanlardan sadece hayvan maması temin ederek sizlere ulaştırmaktır. Hayvanların katledilmesinin, doğanın talan edilmesinin önüne geçmemiz lazım. Elbette sokakta yaşayan canlıların üremelerinin kontrol altında tutulmaları gerekir. Hayvana şiddet, kadına, doktora, öğretmene, çocuğa şiddet bitmediği süre huzur bulamayız. Hayvansever insanların bizlere mama bağışı yapmasını rica ediyoruz “ diye konuştu.

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık ve KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım, Doğayı ve onun bir parçası olan hayvanların korunma bilincinin yaygınlaşması, hayvanların korunmaları, yardıma muhtaç olanlarının bakım ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak için çaba harcadıklarını, hayvanların sokakta yalnız ve aç kalmalarına müsaade edilmemesi gerektiğini ifade ederek Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş’e destekleri için teşekkür ettiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.