UZAYA İLK DEFA ATATÜRK FOTOĞRAFI GÖNDERİLDİ

UZAYA İLK DEFA ATATÜRK FOTOĞRAFI GÖNDERİLDİ
Yayınlama: 28.10.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adanalı Uzay Girişimcisi İdris Albayrak ve ekibi; Cumhuriyetin İlanı’nın 100. Yılı’nı kutlama amacıyla daha önce Dünya’da denenmemiş bir başarıya imza atarak; yakın uzaya Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ yazısıyla birlikte bitki tohumları gönderdi.

YENİ NESLİ UZAYA DAVET EDİYORUZ

Kendi tasarımları olan uzay aracıyla birlikte yerden 38.000 metre yukarı stratosfer tabakasına Adana’nın Örcün mevkiinden fırlatış yapan ekibin üyesi Albayrak, ‘’Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce söylediği ‘İstikbal Göklerdedir’ sözüyle yapmış olduğu gelecek uzgörüsü hepimize ışık oldu. Işık olmaya da devam edecek. Ekip olarak amacımız; bir çocuğa ışık olup geleceğini aydınlatabilmek. Umuyoruz ki daha nice uzay ve bilim dolu başarılara imza atacağımız anlar yaşarız. Gelecek uzayda ve biz bunun farkındayız. Yeni nesli uzay konusunda kendilerini geliştirmeye, fütürist bakış açısı yeteneği kazanıp geleceklerini tasarlamaya davet ediyoruz.’’ sözleriyle açıkladı.

REKLAMDA YENİ BİR MECRA: UZAY KAMERASI

Uzay Girişimcisi ve Fütürist, ALBA LOON Uzay Araştırmaları Kurucusu İdris Albayrak ve ekibi kendi tasarımları olan uzay aracını 38.000 metre yukarıdaki stratosfer tabakasına gönderip hem markaların reklam ihtiyacını popülerleşen Uzay ile karşılayarak global pazarda görünmelerine olanak sağlıyor hem de çocukların bilim insanı olabilmesi adına tohumları farklı sıcaklık ve farklı basınç parametrelerine maruz bırakarak deneyler yapıp bilimsel çalışmalara destek oluyorlar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.