Üniversitelerin barınma sorunu özel yurtlarla aşılıyor

Üniversitelerin barınma sorunu özel yurtlarla aşılıyor
Yayınlama: 25.08.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Üniversite tercihlerinin açıklanmasının ardından kazandıkları okula kayıtlarını yaptıran öğrenciler için en büyük sorunlardan birisi de barınma ve beslenme meselesi. Yeterli sayıda öğrenci yurdunun olmadığı şehirlerde sorun devletin de desteğiyle hizmet veren öğrenci yurtlarıyla çözülüyor.

Yeterli yatak sayısı bulunmadığı için KYK yurtlarında kalamayan, hayat pahalılığından dolayı özel bir ev kiralayamayan üniversiteli öğrencilerin imdadına özel öğrenci yurtları yetişiyor. Çok cüzi ücretlerle ev konforunda hizmet alan öğrenciler de bu durumdan bir hayli memnun.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yediveren Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Hacı Mehmet Kaya maddi imkânı sınırlı öğrenciler için devlet destekli yurtların çok önemli bir eksiği doldurduğunu söyledi.

İnsan Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Adana’daki Yediveren Erkek Öğrenci Yurdu’nda öğrencilere sundukları hizmetler hakkında bilgiler veren Kaya; “Beyazevler’de bulunan yurdumuzda 3 ve 4 kişilik odalar bulunuyor. 1+1 süit ve 1+0 olarak tasarlanan odalarda her öğrencinin kendine ait çalışma masası ve özel giysi dolabı var ayrıca her odamızda klima, mini buzdolabı, tuvalet ve banyo bulunuyor. Öğrencilerimiz için 7/24 sıcak su, internet, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği hizmeti de sunuyoruz ” dedi.

Adana’daki iki üniversiteye de çok yakın mesafede bulunan şehir merkezine yürüme mesafesindeki Yediveren Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalmak isteyen öğrencilere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından barınma ve beslenme desteği sunulduğunu da ifade eden yurt müdürü Kaya açıklamasını; “Böylece öğrencilerimiz çok uygun fiyatlarla barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılarken düzenlediğimiz sosyal ve kültürel aktivitelerle stres atma imkânı da yakalıyor. Üstelik ödemelerini taksitlendirerek aile ekonomisini zorlamadan, daha rahat bir şekilde yurt imkânlarından yararlanabiliyor. Tüm erkek öğrencilerimizi çay içmeye yurdumuza bekliyoruz ” diyerek noktaladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.