UNESCO NUN TARTIŞMASIZ “DÜNYA LİDERİ ATATÜRK”

Yayınlama: 10.11.2023
Düzenleme: 07.11.2023 16:57
A+
A-

UNESCO nun üye ülkelerin oy birliğiyle Atatürk ü “dünya lideri” olarak seçmesi ve böyle lanse etmesi Türkiye ve Türk halkı için büyük bir onurdur.

Unesco 16 Kasım 1945 de ,araların da Türkiye nin de yer aldığı 20 ülke tarafından kurulmuş olan Birleşmiş Milletler ihtisas örgütüdür. Tam üye ülke sayısı 195 ortak üye sayısı 9 dur.

Hedefi…”YURTTA SULH CİHANDA SULH “ olan ,ülkesine gerçek anlamda demokrasi, özgürlük, eşitlik, liyakat, çağdaşlık getiren bir lidere duyulan sevgi hiç biter mi

Tüm mal varlığını halkına ve ülkesine bırakmış dünyada kaç lider göstere bilirsiniz

“-Benim gözümde hiç bir şey yoktur. Ben yalnız liyakat aşığıyım. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak TÜRKİYE CUMHURİYETİ ilelebet payidar kalacaktır. Ve Türk milleti güven ve mutluluğun kefili olan ilkelerle medeniyet yolunda tereddütsüz yürümeye devam edecektir.”

“Dünyada her şeyi için ,medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fen dir…”

“Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye irfan ile insanlık ve medeniyetin ,vatan sevgisinin fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.”

Sözlerini söyleyen, ülkesini karanlıklardan aydınlığa, yobazlığın pençesinden özgürlüğe, yokluktan varlığa ,ulaştıran bir liderin sevgisi hiç biter mi….

O lider hiç unutula bilinir mi

UNESCO NUN 1981 İ ATATÜRK YILI İLAN ETMESİNİN HİKAYESİ

UNESCO 1981 yılında100.doğum yıldönümü nedeniyle ATATÜRK ü ….

”ULUSAL MÜCADELE VE ÇAĞDAŞLAŞMA LİDERİ “

Olarak evrensel niteliklerini ortaya koymuştu. Bu karar doğrultusunda Atatürk ün doğumunun 100.yılı bütün dünyada “1981” Atatürk yılı olarak kutlanmıştı.

Bu uygulama dünya liderleri arasında ilk ve tek uygulamadır.

Tüm Dünyanın hatırasının önünde böylesine derin saygı duyduğu kaç lider var ki…

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.