Ulusal Staj Programı sona erdi

Ulusal Staj Programı sona erdi
Yayınlama: 05.09.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinesinde hayata geçirilen ’Kariyer Kapısı Ulusal Staj Programı’ çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca il müftülüklerine bağlı birimlerde Ulusal Staj Programı hazırlandı. Bu kapsamda üniversiteli gençler, müftülüklerde görev alarak Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatını yakından tanıma fırsatı buldu.

Adana İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Ulusal Staj Programı’nı başarıyla tamamlayan 11 öğrenciye, ‘katılım belgesi’ verildi.

Öğrencilere yönelik İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda kapanış programı düzenlendi.

Program kapsamında öğrenciler 20 gün boyunca müftülük hizmetlerini yakından tanıma fırsatı buldular.

25 Temmuz ila 19 Ağustos 2022 tarihleri arasındaki staj eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencileri, İl Müftüsü Mehmet Taşcı,  “Öğrencilerimiz, staj süresi boyunca müftülük içindeki birimlerle, müftülüğe bağlı Kur’an kursları, camiler ve Alo Fetva ile Din hizmetleri bünyesinde Huzurevleri evleri, sevgi evleri, cezaevleri, hastanelerde, manevi rehberlik yapan görevlilerin çalışmalarını gözlemleme fırsatı bulup, işleyişleri hakkında bilgi sahibi oldular.

Gençlere başarı temennisinde bulunan İl Müftüsü Taşcı, İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde okuyan gençlerin gayesinin aldıkları bilgileri en sağlıklı şekilde topluma ulaştırmak ve manevi gelişimine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Bu kazanımlarını da paylaşarak, bir çok kişinin bilgi sahibi olmasına vesile olacaklar. Bu programın, Başkanlığımız ve öğrencilerimiz adına faydalı olduğu kanaatindeyiz. Öğrencilerimizi misafir etmekten memnuniyet duyduğunu, Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında görev almanız bizleri sevindirecektir. Bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim.” dedi.

Stajyer öğrencilere “Katılım Belgeleri” ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Stajyer öğrenciler, Müftü Taşcı başta olmak üzere Müftülük personeline kendilerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek mezun olduktan sonra müftülük bünyesinde görev almaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.