ULUBATLI HASAN’DA ‘BEYAZ BİR SAYFA’ AÇILIYOR

ULUBATLI HASAN’DA ‘BEYAZ BİR SAYFA’ AÇILIYOR
Yayınlama: 29.12.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Yüreğir Belediyesi’nin madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde başlattığı dönüşüm kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımları tamamlandı. Mahalle sakinlerinin de katıldığı etkinlikle metruk binalardan temizlenen alana bakan evlerin dış cepheleri beyaza boyandı. Mahallede beyaz bir sayfa açtıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Verdiğim sözü tuttum. Yüreğir’in göğsüne saplanan hançeri söküp almanın gururunu yaşıyorum” dedi.

81 BİNA KAMULAŞTIRILARAK YIKILDI

Yüreğir Belediyesi’nin adı sık sık madde bağımlılığı ve uyuşturucu haberleri ile gündeme gelen Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde olumsuzlukların giderilmesi ve daha sağlıklı bir yaşam alanının oluşturulması için başlattığı dönüşüm kapsamında, aralarında madde bağımlılarının mesken tuttuğu metruk binaların da bulunduğu yıkımlar tamamladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile işbirliği halinde yapılan dönüşüm hamlesiyle yaklaşık 16 bin metrekare alanda 81 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

DUVARLAR BEYAZA BOYANDI

Yüreğir Belediyesi Tesisler Müdürlüğü’nün ‘Beyaz Bir Sayfa Açıyoruz’ sloganı ile düzenlediği etkinlikle evlerin temizlenen alana bakan dış cepheleri beyaza boyadı. Boyama etkinliğine katılarak mahalle sakinleri ile buluşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Bakanlığımızla ortak bir çalışma yürüttük, büyük bir kamulaştırma yaptık. Pırıl pırıl tertemiz bir alan kazandık. Yeni, beyaz bir sayfa açıyoruz. Mahalle sakinlerimizle beraber meydana bakan bütün duvarları beyaza boyuyoruz. Allah nasip ederse burayı sosyal aktivitelerin yapılacağı tesislerle donatacağız” dedi.

BAŞKAN KOCAİSPİR: ‘SÖZÜMÜZÜ TUTTUK’

Önceki ziyaretlerinde mahalle sakinleri ile aralarında geçen konuşmaları hatırlatan Başkan Kocaispir; “Mahalle ziyaretlerimde buradaki değerli büyüklerimiz, ablalarımız; ‘Başkanım bizi bu sıkıntıdan kurtar, bu bizim için son derece önemli’ demişlerdi. Benim de onlara kararlılığımı göstermek için; ‘Ya Ulubatlı Hasan beni alır, ya ben Ulubatlı Hasan’ı alırım’ şeklinde bir ifadem olmuştu. Çok şükür sözümü tutmuş olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bugün, Sayın Cumhurbaşkanımızın açık iradesi ve onun bize verdiği güçle burada çok kıymetli bir işi başardık. Mahallemizin ve Yüreğir’in göğsüne saplanmış olan hançeri, uru söküp aldık.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.