TÜRKLEŞMİŞ ARAP YOK…ARAPLAŞMIŞ TÜRK ÇOK…

Yayınlama: 15.11.2023
A+
A-

Osmanlı İmparatorluğu Kuzey Afrika ve Ortadoğunun da tamamı dahil ,tüm Arap yarımadasında tam 400 yıl hüküm sürdü. İmparatorluk adetlerine sadık kalarak Araplar da dahil  fethettiği tüm ülkelerin halkının ne dinine karıştı  ne mezhebine…Ne diğer  halklar üzerinde baskı kurdu ne de onları farklı şeyler yapmaya zorladı…

Sömürgelerindeki halklara zulüm etmeyen ,Yeryüzünde gelmiş geçmiş en adil ve en vicdanlı İmparatorluk Osmanlı İmparatorluğudur. Hiçbir tarihçi bunun aksini iddia edemez…

İngiltere, Fransa, İspanya ,Portekiz, Hollanda, Belçika gibi Avrupa ülkeleri 16. Yüzyıldan başlayarak Kuzey ve Güney Amerika da, Afrika kıtasının tamamında ,Asya da Hindistan da sömürgeler oluşturmaya başladılar…Hemen hepsi de sümürgelerinde yörenin ana dilinden sonra kendi dillerini resmen ikinci dil olarak kabul ettirdiler. Hatta bu konuda zorlamalar yaptılar okullarda zorunlu dil olarak okuttular.

Osmanlı ne yaptı ?…Avrupayı fethetti ,Kuzey Afrikayı fethetti, Ortadoğuyu ve tüm Arap yarım adasını fethetti yöre halklarına tek kelime Türkçe öğrettirmedi !…Avrupalının, Afrikalının, Ortadoğulunun beynine Türkçeyi bellettirmedi. Bir de yetmezmiş gibi kendi sömürgesinin dili olan Arapça öğrenme merakı başladı.

Osmanlı İmparatorluğunun bu yaptığı yadsınamaz en büyük bir  tarihi hatadır…Zaman içinde din kardeşi diye değer verdiği Araplar Osmanlının en zayıf olduğu dönemde bizi sırtımızdan hançerleyerek ,İngilizlerin vaadlerine kanarak İngiliz askerleriyle birleşip Osmanlı askerlerini kılıçtan geçirdiler .O da yetmedi hastanelerde yaralı yatan askerlerimizi dahi katlettiler.

Günümüz Türkiyesine gelince…Siyasal İslamın manevralarıyla beyinleri yıkananlar da bir Arap sevdasıdır başladı…Arap adetlerini uygulamalar, Araplar gibi yaşam tarzları, Araplar gibi davranma merakı. Abartılı dinsel davranışlar…çok abes görülmeye başlandı.

Hz.İsa’ya inanmış Avrupalı bir Hristiyan hiç Hz.İsa’nın yaşadığı gibi yaşıyor mu ? onun gibi Ortadoğulu giyinerek sokaklarda dolaşıyor mu ? Hz. İsa gibi Aramice ya da İbranice konuşmaya çalışıyor mu ? Böyle yapan görüyor musunuz ? Hayır. Fransızsa Fransızca ,İngilizse İngilizce ,İspanyolsa İspanyolca İncilini okuyup ibadetini yapıyor tamam. Bu kadar…

Bizdeki bazı omurgasızlar ise Hz.Muhammed Arap asıllı diye kendi ırkını inkar ediyor. Böyle yaparak kendini aklı sıra peygamberine mi sevdirecek ? İşte en büyük yanılgı bu….Kendi ırkına ihanet eden her şeye ve herkese ihanet eder. PEYGAMBERLER bunu yutar mı ?..

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.