TÜRKİYE’NİN POPÜLER BEBEK İSİMLERİ BELLİ OLDU

TÜRKİYE’NİN POPÜLER BEBEK İSİMLERİ BELLİ OLDU
Yayınlama: 16.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Türkiye’nin geleneksel isim tercihleri değişti. Erkek bebek isimlerinde en üst sırada Alparslan yer alırken, kız bebek isimlerinde ise en çok Zeynep ismi tercih edildi.

Türkiye’de 2022 yılında dünyaya gelen bebek isimlerinde tercihler değişti. Geleneksel isimler yerlerini popüler isimlere bıraktı. Geçmişte erkek bebek isimlerinde en çok Yusuf ismi tercih edilirken yerini Alparslan aldı.

“İLK SIRADA ZEYNEP İSMİ YER ALDI”

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Kız bebeklerinde en çok tercih edilen isim “Zeynep” olurken, erkek bebeklerinde ise “Alparslan” ilk sırayı aldı. Verilere göre, 8 bin 366 erkek bebek Alparslan adını alırken, 6 bin 303’üne Yusuf, 5 bin 72’sine ise Miraç ismi verildi.

“DİĞER POPÜLER İSİMLER”

Ömer Asaf, Aras, Eymen, Ömer, Mustafa, Göktuğ ve Ali Asaf erkek isimleri bebeklerde tercih edilen diğer isimler oldu. Bir önceki yılda lider olan Zeynep ismi ise 8 bin 870 bebeğe verilerek kız bebeklerde yine popülerliğini korudu. Ayrıca, 6 bin 854 bebeğe Defne, 6 bin 833 bebeğe ise Asel ismi verildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.