Türkiye, savaş mağduru Ukraynalı çocuklara yuva oldu

(AA) - Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye'ye getirilen Ukraynalı çocuklar, bir yıldır ülkede misafir ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir...

Türkiye, savaş mağduru Ukraynalı çocuklara yuva oldu
Yayınlama: 29.04.2023
A+
A-

(AA) – Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye’ye getirilen Ukraynalı çocuklar, bir yıldır ülkede misafir ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska’nın girişimleriyle geçen yıl marttan itibaren Ukrayna’dan taliye edilen çocuklar, başta Antalya olmak üzere farklı kentlere yerleştirildi. Büyük bir bölümü yetimhaneden gelen çocuklar, bir yıldır çeşitli etkinliklerle savaşın travmalarını atlatmaya çalışıyor.

Bir yandan eğitimlerini Türkiye’de devam ettiren savaş mağduru çocuklar, bir yandan da çeşitli sportif, kültürel ve sanatsal etkinliklerde sağlanan imkanlarla yeteneklerini geliştiriyorlar.

“Türkiye’ye 2 bin 700 çocuk geldi”

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, AA muhabirine, çocukların tahliyesinin üzerinden bir yıl geçtiğini ve bu süreçte çocukların bombalardan uzak güvenli bir ülkede hayatlarını sürdürdüklerini söyledi.

Çocukların güvende olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Bodnar, çocuklara ev sahipliği yapan Türkiye’ye ve yetkililere teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.