TÜRK BÖBREK VAKFI KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ DİYALİZ MERKEZİ TÖRENLE AÇILIYOR!

TÜRK BÖBREK VAKFI KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ DİYALİZ MERKEZİ TÖRENLE AÇILIYOR!
Yayınlama: 02.08.2023
A+
A-

TOROS – T.C. Sağlık Bakanlığının yönlendirmesi ile 6 Şubat depreminde hasar gören Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin diyaliz merkezi için harekete geçen Türk Böbrek Vakfı, Üniversite ile protokol imzalayarak yeni diyaliz merkezinin yapımını üstlenmişti. 3 ayda yapımı tamamlamam Diyaliz Merkezi, devir-teslimi ve açılış töreni ile 2 Ağustos’ta hizmet vermeye başlayacak.

Türk Böbrek Vakfı, hayata geçirdiği projeler ve farkındalık çalışmaları ile bugüne milyonlarca kişiye ulaştı. Böbrek sağlığının korunmasının yanı sıra toplumda sağlık bilincinin gelişmesine de önemli katkılar sağlayan vakıf; şubat ayında yaşanan deprem felaketinde de bölgeye çok sayıda destek sağladı.  Deprem meydana geldiği günden itibaren, yardım çalışmalarında aktif rol alan; bölgedeki diyaliz hastalarının tedavi alabilmeleri için büyük çaba harcayan, Sağlık Bakanlığı aracılığı ile; bölgeye çok sayıda diyaliz tıbbi malzemesi ulaştıran Türk Böbrek Vakfı, çabalarını  yaptığı kalıcı bir eserle pekiştiriyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin hasar gören diyaliz merkezi için harekete geçen Türk Böbrek Vakfı, bu yönde aldığı bağışlar ve Vakfın öz kaynaklarını kullanarak ,15 cihaz alt yapılı, fiili 10 cihazlı, diyaliz hastalarına   hizmet verebilecek diyaliz merkezini, hastane bahçesinde yapımını tamamladı.

2 Ağustos 2023, Çarşamba günü, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Kahveci, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Yönetim Kurulu Üyeleri ve yöneticileri, ve S.B. Organ, Doku Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fatih Kacıroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilecektir.

Yer                  : Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Uygulama

                         ve Araştırma Hastanesi Bahçesi

Tarih               : 2 Ağustos 2023, Çarşamba  

Saat                : 11.00

Ayrıntılı Bilgi için : 3D İLETİŞİM HİZMETLERİ / Gülçin Yılmaz İzel 0532 244 46 29

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.