Tümer, Cumhuriyetin 100. yılında emeklileri bir araya getirdi

Tümer, Cumhuriyetin 100. yılında emeklileri bir araya getirdi
Yayınlama: 25.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın –  Türkiye Emekliler Derneği Çukurova Şube Başkanı Mustafa Tümer, dernek binasında Cumhuriyetin 100.yılında emekli üyelerini bir araya getirerek sabah kahvaltısı verdi.

Çukurova şubesindeki kahvaltıya geniş katılım sağlayan emekli üyeler, Başkan Tümer’e bu güzel organizasyon için teşekkür ederken, Türkiye Emekliler Derneği Çukurova Şube Başkanı Mustafa Tümer ise üyelere hitaben yaptığı konuşmada “Türkiye Emekliler Derneği Çukurova Şube olarak kurulduğumuz günden bu yana emeklilerin lehine olan ve olabilecek her konuda girişimlerde bulunarak, emeklilerin sorunlarını hem genel merkez hem de hükümet nezdinde çözmeye devam edeceğiz.Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlarken, emeklilere yaşama öl denilmektedir. Emekli zor durumda ve adeta sadaka dilenecek hale getirildi.”dedi.

ÖYLEYSE BU AYRIM NEDEN ?

Emekliler arasında da ayrım yapıldığına dikkat çeken Tümer, konuşmasını şöyle sürdürdü “Ülkede adeta memur, işçi emekli ayrımı yapılmaktadır. Memurlara verilen zamlarda asla gözümüz yoktur. Ancak onlara verilen 8077.TL seyyanen zam tüm emekli kardeşlerimize de verilmeliydi. Bu konuda emekliyi yok sayan hem iktidarı, hem de muhalefeti şiddetle kınıyoruz.Şunu unutmayın bizi yönetenler, yönetmeye talip olanlar memur ve emekli aynı marketten, aynı kasaptan, aynı petrolden velhasıl her ikisi de aynı yerden alışveriş yapıyor.Öyleyse bu ayrım niye? Bu da yetmezmiş gibi Cumhuriyetin 100.yılında emeklilere bir defaya mahsus verilen 5 Bin TL ikramiyede de adaletsizlik yapılmıştır. Burada da emekliler arasında ayrım yapılmıştır. Bizler asla sadaka istemiyoruz.Hakkımız olan 2000 yılı sonrası intibak ve seyyanen verilen 8077 TL’yi istiyoruz ve bunda da ısrarcıyız.Bunun yanında 65 yaş üstü ve emeklilerin ulaşım hakkı da elinden alınıp ayda 4 gün ücretsiz demenizin ne manası var? Emekliye ne verdiniz de ulaşım hakkını elinden alıyorsunuz? Unutmayın bu yok saydığınız emekliler, Türkiye genelinde 15 milyon ve Adana’da 500 bin kişidir. Bizi yok sayanlar şunu iyi bilsinler ki bizde zamanı geldiğinde onları yok sayarız.”diye konuştu.

TÜMER:DERNEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN

Çukurova Emekliler Derneği’ne sahip çıkılmasını yineleyen Türkiye Emekliler Derneği Çukurova Şube Başkanı Mustafa Tümer, “Tüm emeklileri Adana’daki sesi olan Çukurova Şubesi’ne üye olmaya, derneğimize gelerek çay içmeye bekliyoruz.Bu meşru zeminde emeklilerin sesi olmaya devam edeceğiz.”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.