TÜİK SUÇ ORANI DÜŞÜK 10 İLİ AÇIKLADI

TÜİK SUÇ ORANI DÜŞÜK 10 İLİ AÇIKLADI
Yayınlama: 13.01.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Türkiye İstatistik Kurumu Türkiye’nin suç oranları en düşük 10 ilinin verilerini yayımladı. Listede bulunan iller şaşırttı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından rapor hazırlandı. Rapor doğrultusunda Adıyaman, Şırnak, Bitlis, Siirt, Bayburt, Muş, Erzincan, Hakkari, Mardin ve Erzurum suç oranı en düşük iller olarak yer aldı. İkametgah ve suç türüne göre Ceza İnfaz Kurumuna giren hükümlerle ilgili veriler suç oranı en düşük illeri belirledi.

İKİ BÜYÜKŞEHİR ŞAŞIRTTI!

Türkiye İstatistik Kurumu, ikametgahları ve suç türlerine göre ceza infaz kurumuna giren hükümlerle ilgili verileri kullanarak suç oranlarını belirledi. Yapılan açıklamada, iki büyükşehirin suç oranının düşük olması şaşırttı. Suç oranın en düşük olduğu büyükşehirler Erzurum ve Mardin olarak ilk 10 da yerini aldı.

SUÇ ORANI EN DÜŞÜK 10 İL

Adıyaman suç oranı: Yüz binde 156

Şırnak suç oranı: Yüz binde 159

Bitlis suç oranı: Yüz binde 175

Siirt suç oranı: Yüz binde 175

Bayburt suç oranı: Yüz binde 186

Muş suç oranı: Yüz binde 188

Erzincan suç oranı: Yüz binde 191

Hakkari suç oranı: Yüz binde 192

Mardin suç oranı: Yüz binde 194

Erzurum suç oranı: Yüz binde 196

HANGİ SUÇLAR ÖN PLANDA?

İşlenen suçların türlerine göre rapor hazırlayan Türkiye İstatistik Kurumu, hangi tür suçların yer aldığını paylaştı. Suç türlerinin sıralaması:

Öldürme, yaralama, cinsel suçlar, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, hakaret, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, uyuşturucu, sahtecilik, kötü muamele, zimmet, rüşvete, kaçakçılık, trafik suçları, orman suçları, ateşli silahlar ve bıçaklar ile ilgili suçlar, icra iflas kanununa muhalefet, askeri ceza kanununa muhalefet, tehdit, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, ailenin korunması tedbirine aykırılık, diğer suçlar ve nedeni bilinmeyen suçlar

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.