Tufanbeyli Belediyesi’nde işçilere yüzde 90 zam

Hizmet İş Sendikası ile Tufanbeyli Belediyesi’ne bağlı personel şirketi arasında devam eden Toplu İş Sözleşme müzakereleri, işçilere verilen rekor zamla sonlandı. Hizmet İş Sendikası üyesi işçilerin maaşlarına yüzde 90 oranında zam yapıldı ve en düşük işçi ücreti 36 bin lira oldu.

Tufanbeyli Belediyesi’nde işçilere yüzde 90 zam
Yayınlama: 20.02.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Hizmet İş Sendikası ile Tufanbeyli Belediyesi’nin personel şirketi arasında devam eden Toplu İş Sözleşme müzakerelerinde anlaşma sağlandı. İmzalanan sözleşme ile birlikte Tufanbeyli Belediyesi Personel Limited Şirketi’nde çalışan Hizmet İş Sendikası üyesi işçilerin maaşlarına yüzde 90 oranında zam yapıldı ve en düşük işçi ücreti 36 bin lira oldu.

DÜŞÜK MAAŞLARLA ÇALIŞIYORLARDI

İmza töreninde konuşan Hizmet İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bekir Hakan Durna, bu sözleşmenin diğer belediye başkanlarına da örnek olmasını temenni etti. Belediye şirket işçisi ücretlerinin, 2018 yılında 696 sayılı KHK ile kadroya geçen kamu işçilerinin çok altında olduğunu ve şirket işçilerinin ‘52 Günlük İlave Tediye’ ikramiyesinden de mahrum bırakıldığını belirten Başkan Durna, Belediye Başkanı Remzi Ergü’ye hassasiyetinden dolayı işçiler ve sendika adına teşekkür etti.

Belediye Başkanı Remzi Ergü de yaptığı konuşmada, ‘’Gece -gündüz demeden bu ilçeye hizmet eden bütün işçilere hayırlı olsun. Bugün burada, 10 yıldır birlikte çalıştığımız kardeşlerimizin hakkını tabi ki parayla ödeyemeyiz; ama elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz’’ dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.