Toros Gazetesi İmtiyaz Sahibi Işıl Arat Gazetecilik Deneyimlerini Anlattı

Toros Gazetesi İmtiyaz Sahibi Işıl Arat Gazetecilik Deneyimlerini Anlattı
Yayınlama: 27.12.2023
Düzenleme: 27.12.2023 15:01
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış – Okulumuz Seyhan ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2004-2005 Öğretim Yılı Gazetecilik Bölümü mezunlarından, Toros Gazetesi İmtiyaz sahibi Işıl Arat okulumuz 10 ve 11. Sınıf öğrencilerine iş yaşamında iletişim ve gazetecilik tecrübelerini aktardı.

Öğrencilere Seyhan ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim görürken yaşadığı anılarını da anlatan Arat, okulda almakta oldukları eğitimin gelecekteki mesleki yaşamları açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, “Okulunuzun değerini bilin, bu okulda hiçbir yerde bulamadığınız şeyleri yaşıyorsunuz. Burada okumakla zaten hayata diğerlerinden 1-0 önde başlıyorsunuz” dedi.

Öğrencilere işlerinde disiplinli ve hedeflerinin olmasının gerektiğini belirten Arat sözlerine şu şekilde devam etti; “Her zaman bize gelen genç ve çalışma isteği olan gazeteci arkadaşlarımıza meslek hakkında her şeyi öğretiriz. Fakat tek bizim bir şeyler göstermemizle olmuyor, işi öğrenmek tabii ki de kendi elinde.”

Meslek hayatında saygının önemli olduğunu söyleyen Arat, “Mesleğe ilk adımı attığınızda, çalışma hayatında girdiğinizde ortama önce saygılı olmalısınız. Saygı gösterin ki ayni şekilde sevilip saygı göreceksiniz” dedi.

Arat öğrencilerin sorularını cevaplayarak sunumunu tamamladıktan sonra, okul müdürü Saffet Alptekin verdiği bilgilerden dolayı Arat’a teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.