TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR

TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR
Yayınlama: 01.12.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 16 avukata ruhsatları törenle takdim edildi.

Ruhsat törenine Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, BAM Cumhuriyet Savcısı Cumali Tülü, BAM 1. Ceza Dairesi Üyesi Semra Demirer, Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tolga Onur, Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Aydın Karakaş, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Baro Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Neval Yurtdaş, Av. İlker Güzel, Av. Sinem Keskin Tanrısınatapan, Av. Timur Ortatepe, aileler ve büro avukatları katıldılar.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA’YI ZİYARET EDECEKLER

Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda geniş katılımla yapılan törende bir konuşma yapan Baro Başkanı Av. Semih Gökyaz, toplumun her kesimine sirayet eden ve mesleğimize de yönelen şiddet konusunda Türkiye Barolar Birliği Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve baro başkanlarıyla birlikte Cuma günü (bugün) İçişleri Bakanı Ali Yerlikayı’yı ziyaret edeceklerini belirterek, bu konuda gerekli tedbirlerin azami düzeyde alınması için görüş ve önerilerini dile getireceklerini söyledi.

 

REKLAM YASAĞI KONUSUNDA TOPLANACAKLAR

02-03Aralık 2023 tarihlerinde TBB Olağanüstü Genel Kurulu toplantısı yapılacağını kaydeden Av. Gökayaz, toplantının ana gündeminin avukata yönelen şiddet, mesleki gelişmeler ve reklam yasağı olacağını ifade etti.

“ANAYASA YARGISININ YARGISAL AKTİVİZMİ; İNSAN HAKLARI” PANELİ DÜZENLENİYORUZ”

Av. Gökayaz, Adana Barosu yönetimi olarak genç avukatların meslekte uzmanlaşmaları adına sertifikalı eğitim programlarının devam ettiğini, İnsan Hakları Haftası nedeniyle de 08.12.2023 Cuma günü saat 13.30’da Seyhan Oteli’nde Prof.Dr. Adem Sözüer, Doç.Dr. Ceren Sözeri Erdal ve Doç.Dr. Tolga Şirin’in konuşmacı olarak katılacakları “Anayasa Yargısının Yargısal Aktivizmi; İnsan Hakları” konulu paneli düzenleyeceklerini söyledi ve bu panele tüm meslektaşlarını davet etti.

Av. GÖKAYAZ; “BU ÜLKENİN SİZLERE İHTİYACI VAR”

Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda geniş katılımla yapılan törende bir konuşma Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, “Bugün Avukatlık andını okuyarak aramıza katılacak olan 16 meslektaşım, birbirinden kıymetli bürolarda bir yıllık stajlarını başarılı bir şekilde tamamladılar. Aileler, bugün avukatlık andını okuyarak aramıza katılacak meslektaşlarımıza tüm özeni, ilgiyi gösterdiler. Mesleğin ilk yılları zordur. Sabır, inat ve azimle çalışarak her zorluğu aşacağınıza inancım tamdır. Bu ülkenin sizlere ihtiyacı var. Ailelerin gözü arkada kalmasın. Adana’da baro var, Adana Barosu var. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından avukatlık andı okundu ve avukatlara cübbeleri, ailelerinin gururlu bakışları altında meslek üstadları tarafından giydirildi, ruhsatnameleri Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz tarafından takdim edildi.

Meslek yemini ederek avukatlık ruhsatnamesini almaya hak kazanan avukatlar; Beytullah Yalım, Nagihan Yıldız, Ayşe Nurcan Kaysanık, Perize Çil, Zahide Arpağ, Ahmet Yalınız, Hamza Oğuzhan Bayram, Yılmaz Furkan Çay, Hava Nur Gök, Aylin Demirer, Ragıp Furkan Sakarya, Ayşe Aybüke Songür, Semiha Aksoy, Nesibe Aslan, İbrahim Subaşı ve Mümin Kaan Özbilen.

Tören, ruhsat alan avukatların duygu ve düşüncelerini ifade etmesiyle sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.