Tırnaklarınız Neden Sürekli Soyuluyor ve Dökülüyor ?

Tırnaklarınız Neden Sürekli Soyuluyor ve Dökülüyor ?
Yayınlama: 26.07.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Serdar Akın – Tırnaklarımız sağlığınız hakkında çok şey söylüyor. Parmaklarınız zayıf ve kırılgansa, renkleri solmuşsa veya çıkıntılar oluşturuyorsa , vücudunuzun içinde başka bir şeyin döndüğünün sinyalini veriyor olabilir.

Tırnak soyma da farklı değil. Göz ardı etmek isteyebileceğiniz sinir bozucu güzellik sorunlarından biri olsa da, tırnakların soyulmasının birkaç farklı nedeni vardır. Diyetiniz, manikür teknikleriniz ve hatta altta yatan bir durum suçlu olabilir.

Ancak neler olup bittiğini anladığınızda, uygun tedaviyi arayabilirsiniz. Uzmanlar “Ellerinize ve tırnaklarınıza biraz TLC vermek işe yarayabilir, ancak değilse, rehberlik için birinci basamak doktorunuzu veya dermatoloğunuzu ziyaret edin” diyor . “Dermatoloğunuz olası nedenler veya maruziyetler ve rol oynayabilecek tıbbi durumlar veya ilaçlar hakkında sorular soracaktır. “Ayrıca, neler olup bittiğine dair daha iyi bir fikir edinmek için tırnağınızdan bir parça alıp mikroskop altında incelenmesi için bir dermatologa gönderebilirler.

Tırnaklarınızın neden soyulduğundan emin değil misiniz? İleride, uzmanlar en yaygın nedenleri ve bunları eski ihtişamlarına geri döndürmek için neler yapabileceğinizi sıralıyor.

Dermatologlar “Tırnakların soyulmasının en yaygın nedeni ellerin tekrar tekrar ıslanması veya kurumasıdır” diyor “Böylece kuaförlerde, ev temizlikçilerinde ve ellerin sık sık ıslanmasını gerektiren diğer işlerde sık sık oluyor.”

Sıcak veya nemli yerlerde vakit geçirirseniz tırnaklarınız da soyulabilir. Uzmanlar “Çok fazla nem veya uzun süre neme maruz kalmak, tırnağın suyla şişmesine ve yumuşamasına neden olur” diye açıklıyor. “Sonuç, minimum travmadan kaynaklanan hasara duyarlı, yumuşak ve kırılgan bir tırnaktır.”

Bunun olmasını önlemek için doktorlar, bulaşıkları yıkarken eldiven takmanızı, ellerinizi ve tırnaklarınızı yıkadıktan sonra iyice kurulamanızı ve kaybolan nemi geri kazanmak için düzenli olarak E vitamini içeren bir el kremi sürmenizi öneriyorlar.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.