Tiktok’da servet saçıyoruz SMA hastaları için istenen parayı toplamak hayal değil 

Tiktok’da servet saçıyoruz SMA hastaları  için istenen parayı toplamak hayal değil 
Yayınlama: 17.12.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana SMA Platformu Türk kullanıcılarının bir yılda Tiktok’ta 2 milyar 66 milyon lira para harcadığını, bir SMA hastası için istenen 33 milyon lira ilaç parasının toplanmasının hayal olmadığı belirtti.

TikTok yetkililerinin TBMM’ye verdiği bilgiye göre 2021 yılında Türkiye’ye Tiktok 92.9 milyon TL vergi ödedi. Bu rakam esas alındığında TikTok’un Türkiye’deki faaliyetlerinden elde ettiği toplam gelirin de 1 milyar 239 milyon TL olduğu ortaya çıkmış oldu. Tiktok’un Türk kullanıcılarına dağıttığı para da dahil edildiğinde 2021 yılında Türk kullanıcıları Tiktok’da 1 yılda 2 milyar 66 milyon TL para harcadı. Tiktok 2021 yılında Canlı yayın açarak para kazanan Türk kullanıcılarına toplam 827 milyon TL para dağıtmış oldu.

Adana SMA Platformu, resmi verilere göre Türk halkının Tiktokta 2 milyar 66 milyon lira harcadığını öğrendiklerinde şok olduklarını söyleyerek, “Bizim her bir çocuğumuz kurtulması için 33 milyon lira gerekiyor. Bu para için kampanya başlattık. Ancak bu kampanyalara herkes hayal olarak bakıyor. Ama görüyoruz ki sosyal medyada Türk halkının harcadığı para dudak uçuklatır cinsten. Bu parayla bırakın Adana’daki 10 SMA hastası çocuğu Türkiye’deki bütün SMA hastası çocuklar kurtulur. Burada biz sosyal medyada para harcanmasın demiyoruz. Sadece dikkat çekmek istediğimiz nokta 33 milyonu toplamak hayal değil. İstenirse birliktelik olursa bu paralar toplanabilir. 10 can hayatta kalabilir. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Adana SMA Platform rakamların 2021 yıla ait olduğunun altına çizerek, “Tiktok’un bu yıl 2022’de ne kadar para kazandığı Tiktok’da Türk kullanıcılar ne kadar para harcadığı Tiktok yetkilerinin Ocak ayında TBMM’ye vereceği raporda belli olacak. Görüş aldığımız uzmanlar bu yıl 3 milyar lira’nın üzerinde bir rakamın geçilebileceğini düşünüyorlar” dedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.