TEMSA Adana Engelliler 2. Lige namağlup çıktı

TEMSA Adana Engelliler 2. Lige namağlup çıktı
Yayınlama: 31.05.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Lig B Grubunda 14 maçını da kazanarak Antalya’da yapılan Play-Off karşılaşmalarına katılmaya hak kazanan TEMSA Adana Engelliler Spor Kulübü burada oynadığı 5 rakibini de yenerek namağlup olarak şampiyon oldu ve 2. Lige çıkmaya hak kazandı.

25-29 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da Kemer’deki 2. Lige terfi karşılaşmalarına giden ve burada oynadığı ilk maçında rakibi grupta da oynadığı Akdeniz Belediyesi Engelliler Spor Kulübünü üstün bir oyun sonucu 97-49 yenen TEMSA Adana engelliler Spor Kulübü moralli çıktığı 2. Maçında da Şanlıurfa Hilalliye Belediyesini de 100-37 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı.

19 MAÇINI DA KAZANDI

3. karşılaşmasında İstanbul Küçükçekmece Dostluk Engellileri de 66-48 yenmeyi bilen TEMSA Adana Engelliler Spor Kulübü bu maçın ardından 2 maç kalmasına rağmen 2.lige çıkmayı garantiledi. 4 maçta da bu kez rakibi İzmir ekibi RSK ve Spor Kulübünü de 68-42 geçmeyi bilen Adana ekibi, son maçında ise Van Bedensel Engellileri de 89-65 yenerek namağlup olarak geldiği Antalya’dan Adana’ya 19’da 19 yaparak büyük bir başarı elde ederek döndü.

ADANA’YA GURUR YAŞATTIK

TEMSA Adana Engelliler Spor Kulübü’nün başarılı Antrenörü İlker Yenigün, sezon boyunca oynadıkları tüm maçları kazanarak şampiyon olduklarını belirterek, Adana’ya 2. Lig kupasını alarak döndükleri için çok mutlu olduklarını söyledi. İlker Yenigün,” Öncelikle tüm sporcularımızın ellerine sağlık. Hepsine göstermiş oldukları başarıdan dolayı teşekkür ediyorum. Başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine, sponsorumuz TEMSA’ya, bizlerden desteklerini esirgemeyen İl müdürümüz Muzaffer Çintimar’a, Büyükşehir, Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam Belediyelerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. ”dedi.

Kulüp Başkanı Gürsel Kocatürk ise, uzun ve yorucu bir sezonun ardından Play-Off maçlarını da kazanarak 19’da 19 yaptıklarını, Adana’ya gururu yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Gürsel Kocatürk, kendilerine destek olan herkese ve sporcularına teşekkür ederek,” Gerçekten iyi bir sezon yaşadık. Antrenörümüz ve sporcularım büyük emek sarf ettiler. Yani bu şampiyonluk kupasını çok ama çok hak ettiler. Özellikle sporcu ailelerime de ayrıca teşekkür ediyorum. 2. Lig hayırlı olsun. Bundan sonraki hedefimiz ise 1. Lige yükselmek. ” diye konuştu.

5. maçlarını da kazanarak Play-off’ta da birinci olarak 2. Lige terfi eden sporcular şampiyonluk kupası ve madalyalılarıyla büyük sevinç yaşadılar ve kazandıkları kupayı Adana’ya hediye ettiklerini söylediler. Sporcular anı olarak ise basketbol potasındaki fileyi keserek aldılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.