CHP’DEN OYA TEKİN’E DESTEK

CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’e destek ziyaretinde bulundu.

CHP’DEN OYA TEKİN’E DESTEK
Yayınlama: 08.08.2024
Düzenleme: 08.08.2024 08:32
A+
A-

CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer Seyhan Belediye Meclis toplantısında MHP’li meclis üyesi Şeyhmus Uçar’ın tehdit dolu sözlerinin hedefi olan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’e destek ziyaretinde bulundu. CHP’li vekiller Oya Tekin’e yapılanı sert bir dille kınadılar: “Tüm siyasi partiler kınamalı”

MHP’li Seyhan Belediye Meclisi üyesi Şeyhmus Uçar’ın CHP’li Belediye Başkanı Oya Tekin’e yönelik “Ülkü Ocaklarını misafir edersek belediyede girecek yeriniz kalmaz” tehdidi CHP’li Adana milletvekillerini harekete geçirdi. Seyhan Belediyesi’nde Tekin’i ziyaret eden CHP’li milletvekilleri tehdit dolu sözleri tüm siyasi partilerin kınaması gerektiğini söyledi.

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük bir aileyiz. Kötü günlerde de bunu görüyoruz. Yıllardır şiddete karşı mücadele ettik. Hiçbir zaman da müsaade etmeyeceğiz. Şiddetsiz Seyhan için kararlıyız” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “Adana’nın tek kadın belediye başkanı Oya Tekin’e karşı gerçekleşen tutum utanç verici.  Siyasetin var oluş gerekçesi toplumun iyilik halini güçlendirmek, huzur ve güven vermek. İdareciler de buna göre davranmalı. Özellikle, bugünkü iktidar kutuplaşmadan aldığı faydayı kışkırtarak devam etmeye çalışıyor” ifadesini kullandı.

Tekin’in tehdite maruz kalmasını “mafyavari” sözleriyle nitelendiren Bulut sözlerine, “Hiçbir ülkücünün kadın bir belediye başkanının bulunduğu yeri basacağına, rahatsız edeceğine inanmıyorum. MHP’den de bu konuda açıklama gerekiyor. Mesele Seyhan Belediyesi değil. Türkiye’de var olan siyasetin bu kadar kötüleştirilmemesi. Bu hareket tüm siyasi partiler tarafından kınanmalı. Bir daha yaşanmaması gerekiyor” diye devam etti.

Kaynak: Seyhan Belediyesi / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.