Tarsus’ta festival coşkusu sürüyor

Tarsus’ta festival coşkusu sürüyor
Yayınlama: 18.11.2023
A+
A-

(İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesince bu yıl ‘Şahmeran’ teması ile 2.’si gerçekleştirilen ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ tüm görkemiyle dolu dolu başladı. 3 gün boyunca devam edecek olan festival coşkusu ilk günden tüm şehri sardı.

Festivalin kortej yürüyüşü, Şahmeran Heykeli önünden başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yürüyüşe eşi Meral Seçer ile birlikte katılırken, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’da eşlik etti. Kortejde farklı ülkelerden Tarsus’a gelen halk dansları toplulukları da bayrakları ile yer alıp, gösterileriyle renk kattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın çaldığı birbirinden hareketli şarkılar da festival coşkusunu katladı. Başkan Seçer, kortej boyunca vatandaşları selamladı. Tarsus sokakları festival coşkusuna ev sahipliği yaptı. Vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden, iş yerlerinden bu coşkuya ortak oldu. 11 metrelik Şahmeran Kuklası kortejin en önünde yer alarak korteje renk kattı.

“Tarsus’a farkı bir atmosfer katma amacımız var”

Kortej alanında konuşan Seçer, bu sene 3 gün boyunca sürecek festivalin 2.’sinin çok daha muhteşem olacağının altını çizdi. Kortej yürüyüşü ile birlikte resmi olarak festivalin de açılışını yaptıklarını aktaran Seçer, Tarsus’a farklı bir atmosfer katmayı amaçladıklarını dile getirdi. Festival kapsamında konserlerin ve halk dansları topluluklarının gösterilerinin yanı sıra söyleşiler ve atölyelerin de olacağını söyleyen Seçer, festivalin, Tarsus esnafına da çok önemli katkı sunacağını vurgulayarak, “Hem Mersin’in diğer ilçelerinden hem de Türkiye’nin her tarafından gelen insanlar çok güzel vakit geçirecekler. İnsanlar gelsin eğlensinler, dostlarıyla yesinler, içsinler, hayatın stresini atsınlar. Pazartesi günü yine hayat devam edecek. İşine, okuluna gitsinler. Herkese çok güzel bir hafta sonu diliyorum” dedi.

Festivalin kente olan katkılarına değinen Seçer, “Bir kent ne kadar çok ziyaret ediliyorsa o kadar zenginleşir. Durağan, kendi nüfusu içerisinde kapalı bir kent gelişemez, marka kent olamaz. Sadece o kenttekiler kenti tanır. Oysaki diğer yerlerden gelenler burayı gördükleri zaman tarihi birer elçi gibi gidecekler, başka yerlerde Tarsus’un tanıtımını yapacaklar. Festivalin sosyal, ekonomik, kültürel, her açıdan muazzam etkisi olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

Kortej, yürüyüşün ardından Cumhuriyet Alanına geldi. Alanı dolduran kalabalık, Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Şahmeran Tarsus’ta’ isimli festival açılışı gösterisini ilgi ile izledi. Mersin Olgunlaşma Enstitüsü ve Girişimci İş Kadınları Derneği de (GİŞKAD) ‘Şahmeran Efsanesi’ isimli defile gerçekleştirdi. Defile katılımcılardan büyük beğeni topladı.

“3 gün boyunca derdi ve tasayı bir kenara bırakın”

Açılışta vatandaşlara seslenen Başkan Seçer, Tarsus’ta olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Öğrenciler, çalışanlar, emekliler, çiftçiler, özellikle gençler 3 gün boyunca derdi ve tasayı bir kenara bırakın. Burada arkadaşlarınızla dostlarınızla bir arada olun. Çok güzel etkinlikler var. Türkiye’nin her tarafından, 11 ülkeden 300 sanatçı, halk dansları toplulukları burada. Onları izlemenizi tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Seçer, hat sanatının usta ismi Etem Çalışkan’a ‘Festival Onur Ödülü’nü sahnede takdim etti. Festival çerçevesinde Sanatçı Haldun Dormen’e de ‘Festival Onur Ödülü’ verildi.

Festival coşkusu DJ Performansı ve pop müziğinin sevilen ismi Simge’nin konseri ile zirve yaptı. Ünlü sanatçı Simge’nin konserine de katılan Başkan Seçer, gençlere ‘Eğleniyor muyuz?’ diye sorarak coşkulu kalabalıktan ‘Evet’ cevabını aldı. Seçer, “Bütün gençler burada. Geleceğimizin umudu, her şeyimiz, sevdiklerimiz. Sizlere güveniyoruz. Tarsus’a da böyle bir gençlik yaraşır” dedi. Başkan Seçer sanatçı Simge’ye çiçek ve Şahmeran heykeli takdim etti.

Sanatçı Simge ise Tarsus’u çok sevdiğini belirterek, “Bu gece daha da enerji dolu. Şahane bir kalabalık var, çok keyifli bir gece geçireceğimizden eminim” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.