Tarımsal mirasın izleri yaşatılıyor  

Tarımsal mirasın izleri yaşatılıyor  
Yayınlama: 10.06.2023
A+
A-

(İHA) – Mersin’in Tarsus ilçesinde Tarsus Belediyesince hayata geçirilen Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi’nin açılışı yapıldı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Tarım Yaşam Alanının içerisinde tarım müzesi, ata tohum uygulama ve çoğaltma alanı, toprak odası, dikim atölyeleri ve aromatik bitki dikim alanı gibi bir çok bölüm bulunuyor. Müze ve yaşam alanıyla ziyaretçilere tarımın her aşamasını keşfetme fırsatı sunulurken, tarım alet ve ekipmanlarından başlayarak, yeni tarım modellerinin işleyişine ve kademeli süreçlere kadar her detay yer alıyor.

Tarımın önemine vurgu yapan Başkan Bozdoğan, “Server Tanilli’nin tarımla ilgili olarak söyledikleri gerçekten çok önemliydi. ‘Yarı tarımdan yarı sanayiye geçmiş olan toplumlar bir gün yok olmaya mahkûmdur. Eğer ki tarımı tam anlamıyla işler hale getirip sanayiye geçerseniz her zaman kazanırsınız’ der. Eminim hepiniz anımsıyorsunuzdur, 22 tane fabrika Tarsus’ta bir günde kapandı. Fabrikalar kapandıktan sonra tarımdaki yaptığımız yanlışları, hataları daha fazla anladık” dedi.

Tarsus’ta tarımın değerini bilerek her zaman artırmayı hedeflediklerini ifade eden Bozdoğan, şöyle devam etti; “Bu koruluk alanlarının ve yeşil alanlarının önemi, özellikle sağlık açısından düşünecek olursanız ciddi anlamda bir toplumun yaşam kalitesini yükselten en önemli öğeler. Covid-19 ortaya çıktığı zaman insanlarımız doğa turizmine yöneldi. Tarımın değerini daha çok iyi anlamaya başladılar. Göreve geldiğim günden beri ısrar ettiğim biyodinamik tarımın, Tarsus gibi yerdeki tarımın ana merkezlerinin bir yerinde çok aktif hale gelmesi ve küçük üreticilerimizin tamamen buna yönelmesi için de elimizden gelen çalışmaları yaptık. Bugün 84 çeşit ata tohumuna sahibiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.