Tam buğday ekmeği gerçekten daha mı sağlıklı?

Tam buğday ekmeğinin daha sağlıklı olduğunu muhtemelen duymuşsunuzdur.Bu ifade yanlış değil, ancak uzmanlar bunun bazı yanlış anlamalar içerdiğini ve bazı önemli nüansları kaçırdığını bilmenizi istiyor.

Tam buğday ekmeği gerçekten daha mı sağlıklı?
Yayınlama: 07.07.2024
A+
A-

Rafine tahıllardan yapılan beyaz ekmeği yemenin bariz tehlikeleri hakkında internette pek çok korku uyandırıcı bilgi bulabilirsiniz. Bazı makaleler ve TikTok videoları, gerçek bir uzman katkısı olmadan, bunları düzenli olarak yemenin sizi ciddi hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek hale getirebileceğini gelişigüzel bir şekilde öne sürüyor.

İşte bir ekmek türünün “sizin için iyi” olmasının aslında ne anlama geldiği ve tahıl seçiminiz hakkında bilmeniz gereken başka şeyler. Rafine edilmiş tahıllar, tipik olarak kepek ve/veya tohumu çıkarılmış olanlardır. Kayıtlı Diyetisyenler bunun “beslenme içeriğini azaltabileceğini ve onları daha az doyurucu hale getirebileceğini” söylüyor.

Öte yandan tam tahıllar, “kepek ve tohum bozulmadan kaldığı için genellikle daha fazla lif, protein ve mikro besin içerir, bu da onları daha doyurucu ve besin açısından dengeli hale getirir” diyor.

Tam buğday ekmeğinin artıları ve eksileri nelerdir?

Tam buğday ekmeği, genellikle beyaz ekmekte bulunmayan yukarıda belirtilen besin maddelerini içerir. Ancak bu genellikle erişilebilirliği engelleyebilecek daha yüksek bir fiyat etiketi ile birlikte gelebilir.Galati, alışveriş yapanlara mümkün olduğunca tam tahıl satın almanın faydalı olduğunu ancak beyaz ekmeği tercih etmenin de kötü bir seçim olmadığını hatırlatmak istiyor.

 

Kaynak: Özel Haber - Serdar Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.