T.C. ADANA VALİLİĞİ YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI I(A) GRUBU KUM VE ÇAKIL MALZEMESİ İHALESİ

Yayınlama: 18.09.2023 00:00
A+
A-

T.C.

ADANA VALİLİĞİ

YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI

I(A) GRUBU KUM VE ÇAKIL MALZEMESİ İHALESİ

1- İlimiz Pozantı İlçesi Belemedik Mahallesi sınırları içerisinde AYDEM Yenilenebilir Enerji A.Ş. Toros HES Regülatörü rezervuar alanında yapılacak temizlik sonucu ortaya çıkacak 50.000 m³ malzeme (yaklaşık 21.160 m³ çakıl, 4.650 m³ kum) KDV hariç 1.213.546,20-TL muhammen bedel üzerinden 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesi uyarınca Açık Artırma Usulü İhale ile satışa çıkarılacaktır.

2-Döşeme Mah. 60074 Sk. No:1 PK:01130 Seyhan/ADANA adresindeki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonunda 25/09/2023 tarihinde Pazartesi Günü saat 11:00’da Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğünce (İhale Komisyonu) yapılacaktır. İhaleye iştirak edecekler aşağıda istenilen belgeleri en geç 22/09/2023 tarihinde Cuma Günü saat 17:00’a kadar İhale Komisyonuna teslim edeceklerdir. Posta, kargo ve telgrafla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

3-İhale Dosyası ve Şartnamesi mesai saatleri Döşeme Mah. 60074 Sk. No:1 PK:01130 Seyhan/ADANA adresindeki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Binası Kat:3 Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğünde görülebilir ve ücretsiz alınabilir.

4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler:

4.1-Tebligat için adres beyanı, ayrıca irtibat için telefon varsa faks numarası ile elektronik posta adresi,

4.2-Gerçek Kişi Olması Halinde;

4.2.1-İhalenin yapılacağı yıl içerisinde alınmış nüfus cüzdanı sureti,

4.2.2-İhalenin yapılacağı yıl içerisinde alınmış tasdikli ikametgâh ilmühaberi,

4.2.3-Başka bir kişi adına ihaleye iştirak edeceklerin Noterlikçe onaylı vekaletnamesi,

4.3-Tüzel kişi olması halinde;

4.3.1-Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından ihalenin yapılacağı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge,

4.3.2-İlgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

4.3.3-Tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu gösterir noterlikçe onaylı yetki belgesi ve imza sirküsü,

5-2886 Sayılı Kanun’un 6. Maddesinde yazılı şahıslar doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar. Bu yasağa rağmen ihaleye girmiş ve girenin üzerine ihale kalmış ise ihale bozularak, sözleşme yapılmış ise sözleşme bozularak kesin teminatı gelir kaydedilir,

6-İhaleyi alan gerçek veya tüzel kişi sözleşme imzalamaz ise; imzalamayan gerçek kişi veya tüzel kişi haklarında 2886 sayılı Kanunun 84. Maddesine göre işlem yapılacak ve işin tekrar ihale edilmesi halinde ihaleye katılamayacaklardır

7-İhale Komisyonu, gerekçesini belirtmek suretiyle ihale yapıp yapmamakta serbesttir. İhale komisyonunun ihaleyi yapmama kararı kesindir.

8-İhale kararı, karar tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde ita amirince onaylanacak veya iptal edilebilecektir.

9-İhaleye katılacaklar, Vakıfbank Adana Şubesindeki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına ait TR98 0001 5001 5800 7312 3004 98 Iban nolu hesabına 36.406,38-TL geçici teminat yatıracak ve teminat dekontunu ihale saatine kadar ihale komisyonuna teslim edecektir.

10-İhaleyi kazanan gerçek veya tüzel kişi sözleşme bedelinin %6’sı tutarında kesin teminat yatıracaktır.

11-Satışı yapılacak I(a) Grubu Maden (Dere Malzemesi-kum-çakıl) ile ilgili her türlü vergi, KDV, resim ve harçlardan dolayı doğacak olan masraflar ihaleyi alan gerçek veya tüzel kişiye aittir.

12- Regülatör alanında temizlik planlanan sahayı görmek isteyenler İlimiz Pozantı İlçesi Belemedik Mahallesi sınırları içerisinde AYDEM Yenilenebilir Enerji A.Ş. Toros HES Regülatörü mücavirinde görebilirler.

13-İhaleyi alan gerçek veya tüzel kişi, Regülatör alanında temizlik sonucu çıkarılan malzemenin nakliyesini kendileri sağlayacaklardır. Nakliyeyi yapacak araçların plakalarının İdaremize bildirilmesine müteakip nakli yapılabilecektir.

14-İhaleye çıkacak malzemenin kalitesinin istenilen özellikleri taşımaması ve resmî kurumlar arasında çıkacak herhangi bir problem durumunda İdare sorumlu tutulmayacak ve ihale iptal nedeni sayılamayacaktır.

15-Söz konusu regülatör alanında yapılması planlanan temizlik için sözleşme tarihinden itibaren 3 (üç) ay, stoklama ve sevkiyatı için 3 (üç) ay süre olmak üzere toplam 6 (altı) aylık süre tanınmıştır. Hava koşullarında ve mevsimsel değişikliklerde ortaya çıkan olağanüstü durumlar ayrıca değerlendirilebilir.

16-Regülatör temizliği esnasında oluşabilecek maddi hasarlardan Başkanlığımız sorumlu olmayacaktır.

17-Regülatör alanında yapılacak temizlik sonucu ortaya çıkacak olan yaklaşık 50.000 m³ malzeme haricinde, regülatör sahası civarından malzeme alınması durumunda 3213 sayılı Maden Kanunu kapsamında idari yaptırımlar uygulanacaktır.

18-İhaleyi alan gerçek veya tüzel kişi İhale(sözleşme) bedelini, KDV’si ve ilk taksiti peşin, ikinci taksiti ise sözleşme tarihinden itibaren üç ay içinde olmak üzere 2 eşit taksitle ödenmesini talep edebileceklerdir. Süresinde ödenmeyen taksit tutarı üzerine 6183 sayılı kanunun 51. Maddesine göre hesaplanacak yürürlükteki gecikme zammı uygulanarak tahsil edilecek olup, söz konusu taksit tutarı ödeninceye kadar malzeme alımı durdurulacaktır.

19-İhaleyi alan gerçek veya tüzel kişi ihale(sözleşme) bedelinin tamamını veya ilk taksitini yatırdıktan sonra temizlik yapmaya başlayacak olup, temizlik sonucu ortaya çıkacak malzemenin nakliyesinin yapılacağı tarih ve araç plakaları İdaremize bildirilecektir.

20-Bu şartnamede bulunmayan hususlarda 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu, Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu Hükümlerine göre işlem yapılacaktır.

21-İhtilafların çözümünde Adana Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

İLAN OLUNUR.

#ilangovtr
bik-ilan-ILN01888459
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.