Sönmez:Adana açılımını Çukurova’dan başlatıyoruz

Sönmez:Adana açılımını Çukurova’dan başlatıyoruz
Yayınlama: 23.11.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Çatısı altındaki 30 federasyon ve 300’den fazla dernek üzerinden 50 bini aşkın şirket ile Türkiye’nin gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş en büyük bağımsız iş dünyası örgütü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), 24. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’ni 2-3 Aralık 2022 tarihlerinde Adana’da düzenleyecek. Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (ÇUKUROVASİFED) desteği, Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ADSİAD) ev sahipliğinde gerçekleşecek zirvenin teması ise “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Doğru: Hayalimizdeki Türkiye” olacak. Zirveye Anadolu’nun dört bir yanından yaklaşık 500 iş insanı, aralarında TÜRKONFED ve TÜSİAD’ın mevcut ve geçmiş dönem başkanlarının da olduğu kanaat önderleri, yerel ve bölgesel kent aktörleri ile kamu yetkilileri katılım gösterecek.

Süleyman Sönmez: “Kapsayıcı iş birlikleri ile bölgemiz ve ülkemiz için değer yaratacağız”

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına doğru ilerlenen bu dönemde küresel ya da ulusal ölçekte yaşanan her krizin, riskler kadar fırsatlar da barındırdığını söyleyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Bu fırsatları akılcı politikalarla değerlendirip, risklere de hazırlıklı olmak gerekiyor. İşte bu noktada ülke olarak iki önemli avantajımız ön plana çıkıyor: Esnek, krizler karşısında bağışıklık sistemi güçlü olan iş dünyamız ve Anadolu’daki üretim gücümüz… Yerelden küresele uzanan kalkınma yolu Anadolu’dan geçiyor” dedi.

İş dünyası ve sivil toplumun sesi olarak sorunların tespiti ve çözüm önerileri geliştirme sorumluluğu ile hareket ettiklerini vurgulayan Sönmez, şunları ifade etti; “Bugün içinde bulunduğumuz ortamda da belli başlı yapısal düzenlemeler gerçekleştirilmeden ortaya attığımız her basit çözüm ancak anlık etkiler yaratacaktır. O nedenle ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve rekabetçilik gücü artışında Anadolu potansiyelimizi kullanırken aciliyetle ele alınması gereken beş temel konuyu da ortaya koyuyoruz. Demokrasi, Çevre, Dijitalleşme, Kalkınma ve Cinsiyet Eşitsizliği başlıklarında somut ve etkili yapısal çözümlere ihtiyacımız olduğunu her platformda dile getiriyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.