Seyhan’ın “İhtiyaç Bankası” açıldı

Seyhan’ın “İhtiyaç Bankası” açıldı
Yayınlama: 31.10.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, Seyhan’da ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik desteklerine bir yenisini daha ekledi. Temel İhtiyaç Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında kısıtlı olanaklara sahip yurttaşların adlarına tanımlanacak kart ile gıda, giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabilecekleri “İhtiyaç Bankası” düzenlenen törenle hizmete girdi.

“HER ZAMAN HALKIMIZIN YANINDAYIZ”

Bey Mahallesi’nde hizmete giren İhtiyaç Bankası’nın açılışı CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, HDP İl Eş Başkanları Helin Kaya, Mehmet Karakış, meclis üyeleri, muhtarlar ve yurttaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende Başkan Akif Kemal Akay, Seyhan Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla halka hizmet ettiğini kaydetti. Covid-19 pandemisi  ile süregelen ekonomik krizden olumsuz etkilenen yurttaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda belediyelerin önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Akay, Seyhan Belediyesi’nin her zaman halkın yanında, halkla dayanışma içinde olduğunun altını çizdi.

HAYIRSEVERLERİN BAĞIŞLARI GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAK

İhtiyaç Bankası ile hayırsever yurttaşların ve kurumların bağışladığı ürünlerin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını dile getiren Akay, şunları kaydetti:

“Beşikten mezara kadar tüm ihtiyaçların karşılanma noktası olan belediyeler bu süreç içerisinde biraz daha fazla sosyal yardımlara ağırlık vermek zorunda kaldı. Bugün burada açma noktasında olduğumuz ihtiyaç bankası bir süreden beri ülkemizde var olan, dünyanın çeşitli ülkelerinde kendini gösteren bir kuruluş. Burada temel nokta hayırsever yurttaşların, hayırsever kurumların sağladığı ürünleri ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırmak. Öncelikle  dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını karşılamak. Yakın gelecekte de, Cumhuriyetin 100.yılında da buna kavuşacağımıza inanıyoruz. Bu duygularla hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Cumhuriyetin 100.yılında daha güzel günlere kavuşmanın dileğiyle hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.Hayırlı, uğurlu olsun.”

ÖZBİNGÜL: SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÇIĞIR AÇAN BAŞKAN

Bey Mahallesi Muhtarı Şahin Özbingül ise “Sosyal belediyecilikte çığır açan başkanıma teşekkür ediyorum, örnek olmasını temenni ediyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

TİBUKOĞLU: TÜRKİYE’DE ÖRNEK PROJE OLARAK GÖSTERECEĞİZ

Temel İhtiyaç Derneği Genel Müdürü Nil Tibukoğlu da “Bu ihtiyaç bankasının herkese hayırlı olmasını diliyorum. Biz her zaman burayı örnek proje olarak göstereceğiz bütün Türkiye’de. Umuyorum herkese faydalı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İhtiyaç Bankası, kurdele kesilerek hizmete açıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.