Seyhan’dan Hacıbektaş’a gönül köprüsü kuruldu

Seyhan’dan Hacıbektaş’a gönül köprüsü kuruldu
Yayınlama: 18.08.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Seyhan Belediyesi, 58.Ulusal, 32.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Etkinliklerine 13’ü temizlik, 18’i sosyal yardım, 8’i işletme olmak üzere 39 personel ile destek verirken, etkinliklere katılacak yurttaşların ulaşımı için 6 otobüs ve 2 minibüs tahsis etti. Başkan Akif Kemal Akay’ın da katılımıyla devam eden etkinliklerde Seyhan Belediyesi Aşevi ekibinin hazırladığı aşureler ve aşlar yurttaşlarla paylaşılırken, Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri de bölgenin temizliğini özveriyle gerçekleştiriyor.

22 AĞUSTOSA DEK SÜRECEK

58.Ulusal, 32.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Etkinlikleri dün Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde başladı.

SEYHAN BELEDİYESİ 39 PERSONEL İLE DESTEK VERİYOR

Başkan Akif Kemal Akay’ın belediye bürokratlarıyla birlikte katıldığı etkinliklerde Seyhan Belediyesi’nin 13’ü Temizlik İşleri Müdürlüğü, 18’i Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 8’i İşletme İştirakler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 39 personeli pazartesi bugünden bu yana etkinlik alanında görev yapmaya başladı.

Temizlik personelleri etkinliklerin gerçekleştirildiği alanı gün boyunca hijyenik halde kalması için özveriyle temizlerken, İşletme İştirakler Müdürlüğü bünyesindeki personeller ise yurttaşların güneşten korunması için kurulan çadırların düzenini sağlıyor.

Yurttaşların gıda, su gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki aşevi ekibi ise gün boyunca kazanlarda pişirilen aşureleri ve aşları yurttaşlara paylaşıyor.

KATILIMCILAR İÇİN 6 OTOBÜS, 2 MİNİBÜS TAHSİS EDİLDİ

Ayrıca Adana’dan etkinliğe katılmak için Nevşehir’e gidecek yurttaşlar için Alevi Kültür Derneklerine 6 otobüs ve 2 minibüs tahsis edilirken, etkinliklerde belediyenin 2 temizlik aracı, 2 pikap, 2 panelvan ve bir de minibüsü görev yapıyor.

KILIÇDAROĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

Etkinliğin ilk gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Başkan Akay, daha sonra etkinlik alanındaki Seyhan Belediyesi stantlarında çalışma arkadaşları ve yurttaşlarla buluştu. Verilen hizmetlerin aksamadan, daha sağlıklı yürümesi için çalışanlara gerekli talimatları veren Başkan Akay, Turhan Selçuk ve Aşık Mahzuni Şerif’in mezarlarını da ziyaret etti.

DÜŞÜNCELERİ TÜM DÜNYAYI AYDINLATIYOR

Akşam saatlerinde gerçekleştirilen etkinliklerin resmi açılış törenine de katılan Başkan Akay, yüzyıllar öncesinden birlik ve beraberlik mesajları veren Hacı Bektaş Veli’nin evrensel düşüncelerinin bugün tüm dünyayı aydınlattığını vurguladı. Akay, “Seyhan Belediyesi olarak bu yıl da Hacıbektaş’taki etkinliklere desteğimizi sürdürüyor, Hacı Bektaş Veli’yi sevgiyle, saygıyla bir kez daha anıyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.