SEYHAN BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK DAHA: AFET SERALARI

SEYHAN BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK DAHA: AFET SERALARI
Yayınlama: 16.10.2023
Düzenleme: 16.10.2023 13:45
A+
A-

TOROS(Haber Markezi) – Akif Kemal Akay yönetimindeki Seyhan Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle farkını göstermeye devam ediyor. Hollanda Belediyeler Birliği tarafından sağlanan “Giro 555 Afet Destek Hibesi” desteğiyle oluşturulan “Afet Seraları” hizmete girdi. 80 tünelden oluşacak seralarda normal dönemlerde bitki yetiştiriciliği yapılarak kırsal bölgelerin kalkınmasına yönelik çalışmalar yürütülecek; olası afetlerde ise seralar 1000 yatak kapasiteli barınma alanlarına dönüştürülecek.

AFET SERALARI HİZMETE GİRDİ

Başkan Akay, “6 Şubatta yaşanan depremler hepimize çok şey öğretti. Toplum olarak her türlü afete hazırlıklı olmamız gerekiyor. 6 Şubat sonrasındaki deneyimlerimizden yola çıkarak Afet Seraları projesini hayata geçirdik. Projemizin hayata geçmesine hibe desteğiyle katkı veren Hollanda Belediyeler Birliği’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Topluma yararlı iş birlikleri ile Seyhan’a değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

HEM TARIMSAL ÜRETİM HEM AFETZEDELERE BARINAK

Afet Seraları’nın toplamda 80 tünelden oluştuğunu kaydeden Başkan Akay, “Seralarımızda normal zamanlarda alternatif üretim modelleriyle kırsal bölgelerimizi kalkındırmaya, çiftçilerimize öncülük yapmaya devam edeceğiz. Olası bir afette ise seralardaki üretim sistemleri çıkarılıp 1000 yataklı barınma alanına dönüştürülebilecek. Yerleşkemizde ayrıca bir çamaşırhane ve mutfak da tam kapasite ile hizmet verebilecek şekilde kullanıma hazır olacak. Aynı hibe kapsamında bölgemizde kritik öneme sahip beş mahallede afet irtibat noktaları kurularak olası afet durumlarında acil kullanılması gereken malzemeler de depolanacak. Afet Seralarımız diğer projelerimiz gibi Seyhan’a değer katacak” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.