Şevkin, “5 bin lira destek değil sadaka niteliğindedir”

Şevkin, “5 bin lira destek değil sadaka niteliğindedir”
Yayınlama: 12.10.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) –  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, AKP’nin 2008 yılında değiştirdiği yasa sonrası emeklilerin açlığa mahkum edildiğini vurguladı.

Milyonlarca emeklinin torununa harçlık vermeyi unuttuğunu, tek seferde verilen 5 bin liranın destek değil sadaka niteliği taşıdığını kaydeden Dr. Şevkin, ayrıca çalışan emeklilerin bu destekten yararlandırılmamasının da Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

NEREDEN NEREYE!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) emekliler için söz alan Dr. Şevkin, 2008 yılına kadar emeklilik maaşının asgari ücretin en az yüzde 110’u kadar olduğunu hatırlattı.

AKP tarafından değiştirilen yasa sonrası emeklilerin açlık sınırının da altında kaldığına dikkat çeken Dr. Şevkin, “Maaş bağlama oranı düştükçe düştü, milyonlarca emekli kirasını ödeyemiyor, gıda ihtiyacını karşılayamıyor” diye konuştu.“7 bin 500 lira aylıkla geçim mi olur Allah aşkınıza” ifadelerini kullanan Dr. Şevkin, emeklinin torununa harçlık vermeyi de unuttuğunu vurguladı. Emeklilere tek seferlik 5 bin lira verilmesinin destekle bağdaşmayacağını, sadaka niteliğinde olduğunu kaydeden Dr. Şevkin, “Emekli vatandaşlarımıza görülen bu miktarı kabul etmiyoruz. Ayrıca, emekli maaşıyla geçinemediği için çalışan emeklilerin kapsam dışında tutulması da son derece yanlıştır, eşitlik ilkesine aykırıdır. Emekli aylık oranları daha fazla zaman kaybedilmeden günün şartlarına göre yeniden düzenlenmelidir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.