Şevkin: 10 bin lira maaş olmaz, olamaz!

TBMM’de konuşan CHP Adana Milletvekili Dr Müzeyyen Şevkin, emeklinin yaşarken ölüme mahkum edildiğini vurguladı.

Yayınlama: 24.01.2024
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, “2024 yılı emeklinin yılı olacak” diyenlerin emekliyi yaşarken ölüme mahkum ettiğini vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan Dr. Şevkin, emekli, memur, işçi ve asgari ücretlinin kaderiyle baş başa bırakıldığını kaydetti.

“2024 emeklinin yılı olacak” diyenlerin emekliyi yaşarken ölüme mahkûm ettiğini, İtibardan tasarruf etmeyenlerin, sarayına günde 35 milyon lira harcayanların emekliye 3 kuruşu reva gördüğünü kaydetti. Dr. Şevkin, “Onu da aylar sonra gördüler. En düşük emekli aylığı 10 bin lira ama onu da Hükûmet eline yüzüne bulaştırdı, hâlâ 7 bin 500 lira ödeme yapılıyor” dedi.

Emeklinin en az 17 bin 500 lira maaş alması gerektiğini ifade eden Dr. Şevkin, “En kötü kiraların 20 bin liraya yükseldiği bu süreçte 10 bin lira maaş olmaz, olamaz. Türkiye bu utançtan kurtulmalı, emekliler insanca yaşayacak ücret almalıdır” diye konuştu.

Dr. Şevkin, ayrıca daha önce polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisine verilen 3600 ek gösterge düzenlemesinin söz verildiği gibi birinci kademeye gelen tüm memurları kapsaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.