SEVİM TEKİN ANADOLU LİSESİ ÖĞRETMENLERİ ROMANYA’DA

SEVİM TEKİN ANADOLU LİSESİ ÖĞRETMENLERİ ROMANYA’DA
Yayınlama: 09.07.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Sarıçam’da eğitim veren Sevim Tekin Anadolu Lisesi, 2020 yılında hibe almaya hak kazanan Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar projesi “Researching European and Cultural Heritage to Share”in son hareketliliğini 2-6 Temmuz 2023 tarihleri arasında Romanya’nın Bükreş kentinde gerçekleştirdi.

Avrupa’nın kültürel miraslarının araştırılması ve korunması konulu projenin Kısa Süreli Eğitmen Hareketliliği’ nde katılımcı 6 ülkenin öğretmenlerini bir araya geldi. Proje ortakları Fransa, İspanya, Portekiz, Romanya, Türkiye ve Yunanistan’dan 14 Öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen faaliyette, “Müzede Eğitim ve Eğitimde Müze” konulu bir sempozyum düzenlendi. Kültürel mrasın korunması ve müze eğitimi ile ilgili faaliyetlerin planlanması konuları üzerine gerçekleştirilen sempozyumda, Cotreceni National Museum müdürü tarafından konu ile ilgili iyi uygulamalar paylaşıldı. Her ülkenin kendi sunumları ile katkıda bulunduğu etkinlikte ders içerisinde ve müze eğitimi kapsamında uygulanabilecek aktivite planları katılımcılarla paylaşıldı.

“Dimitrie Brandza” Botanik Bahçesi, Parlemento sarayı, “Dimitrie Gusti” Ulusal Müzesi, Herastrau Gölü, Pelş ve Bran Kalelerine düzenlenen gezilerde Romanya’nın soyut, somut ve kültürel mirasları konusunda bilgi sahibi olan katılımcılar “Monarşi’den Komünizme Romanya” konulu aktivite ile ülke tarihini yakından tanıma fırsatı buldular.

Sevim Tekin Anadolu Lisesinin 2018’den beri faaliyet gösterdiği Erasmus projelerinden biri olan Researching European and Cultural Heritage to Share’in bu hareketlilikle sonuna gelinmiş, proje üç yıl sürmüş ve proje kapsamında toplam altı hareketlilik gerçekleştirilmiştir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.