ŞEHİTOĞLU: İNSANLARIN, DİJİTAL TEKNOLOJİYE ESİR DÜŞTÜĞÜ DÖNEMİNDEYİZ

ŞEHİTOĞLU: İNSANLARIN, DİJİTAL TEKNOLOJİYE ESİR DÜŞTÜĞÜ DÖNEMİNDEYİZ
Yayınlama: 28.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Sevil Çakmak – Mersin Nihal Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde  Cumhuriyet’in 100.Yıl kutlamaları kapsamında “Atatürk ve Basın, Geleneksel Medya, Dijital Medya, İnternet Gazeteciliği ” konferansı  gerçekleştirildi.  Konferansa  Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ile dernek denetim kurulu üyesi Hatice Yardım katıldı.

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Başkanı A.Vahap Şehitoğlu ile dernek denetim kurulu üyesi Hatice Yardım’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Gazetecilik  bölümünde okuyan öğrenciler ile birlikte dernek yönetim kurulu üyeleri Uğur Özgür, Mustafa İnsan, Hakan Koçman, Ahmet Biracı ve öğretmenler hazır bulundu.

GELENEKSEL MEDYA NEDİR?

Şehitoğlu; “Geleneksel medya, gazete, radyo ve televizyon gibi tek taraflı iletişime yönelik yürütülen çalışmaları kapsayan bir medya türüdür. Uzun bir süre önce haberleşme ve bilgi akışının en yoğun sağlandığı geleneksel medya araçları günümüzde etkilerini azaltmak ile birlikte varlıklarını sürdürüyorlar. Geleneksel medya, dijital teknolojiye geçmeden önce günümüz şartlarına göre ilkel yayıncılık yapardı.
Nereden nereye geldik dersek
bugün gelinen noktada, tüm insanların, dijital teknolojiye esir düştüğü hem iyi hem kötü bir dönemindeyiz”  diyerek cümlelerine devam etti.

DİJİTAL MEDYA NEDİR?

Hatice Yardım, “İyilik ve kötülüğünü bir tarafa bırakıp Teknolojinin ve Dijitalleşmenin, gazeteciliğin geleceğine yansımasını Dijital Medya ve İnternet Gazeteciliği ile göreceğiz.Dijital medya, geleneksel medya araçlarının üretim, depolama ve yayılmasını kolaylaştıran ve aynı zamanda bu medya unsurlarının soyutlaşmasını sağlayan teknolojiler bütünüdür. Dijital medyanın gelişimi, insanların iletişim kurma şekillerinde büyük değişikliklere yol açmıştır. Dijital medya türleri arasında internet, sosyal medya, cep telefonları ve bilgisayarlar sayılabilir. Bu araçlar sayesinde, insanların haberleşme, bilgi paylaşımı ve işbirliği yapma imkanları artmıştır”  dedi.

İNTERNET HABERCİLİĞİ NEDİR?

Şehitoğlu, “İnternet gazeteciliği, çevrimiçi olarak yayınlanan bir gazetecilik türüdür. Geleneksel basılı medya, yayın medyası ve dijital medya dahil olmak üzere tüm haber biçimlerini kapsar. İnternet gazeteciliği, 1995 yılından itibaren, haber endüstrisi üzerinde derin bir etkisi olmuştur. İnternet gazeteciliğinin getirdiği en önemli değişikliklerden biri 24 saatlik haber döngüsüdür. İnternet gazetecileri sürekli güncellemeler ve son dakika haberleriyle kamuoyunu 7/24 bilgilendirebilmektedir. Ayrıca, internet gazeteciliği, haberleri daha etkileşimli ve ilgi çekici hale getirmiştir. Yorum bölümleri ve sosyal medya sayesinde okuyucular gazetecilerle doğrudan sohbet edebiliyor ve haberleştirilen hikayelerle ilgili kendi düşünce ve görüşlerini paylaşabiliyor.

İnternet gazeteciliği haberleri daha önce hiç olmadığı kadar erişilebilir hale getirmiştir. İnternet bağlantısı olan herkes dünyanın herhangi bir yerinden ve herhangi bir zamanda haberleri okuyabilir, izleyebilir ya da dinleyebilir. Özetle, internet gazeteciliği, haberleri tüketme biçimimiz üzerinde büyük bir etkiye sahip olan ve hızla gelişen bir gazetecilik biçimidir”  diyerek habercilik üzerine olan deneyimlerini ve bilgilerini aktardı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.