Şehit ailesini yalnız bırakmadılar

Şehit ailesini yalnız bırakmadılar
Yayınlama: 30.03.2023
A+
A-

 

 

TÜRES Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, sağlık sorunları nedeniyle evden dışarıya çıkamayan şehit annesini ‘Ramazan ayı’nda da unutmadı. Serttaş, 8 yıl önce terör saldırısında şehit düşen, polis memuru Mustafa Turanlı’nın annesi Kısmet Turanlı’nın evini ziyaret etti;. Serttaş, ona ve ailesine çok sevdiği ‘Kilis tavası’nı bizzat elleriyle yapıp götürdü; oruçlarını birlikte açtı. Adana Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Halil Aslan da Ramazan sofrasının vazgeçilmezi olan yöresel tatlıları yine şehit ailesine ikram etti. Biral Serttaş, “Şehit aileleri bizim baş tacımız. Her koşul ve fırsatta onların yanındayız” dedi.

****************************************

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS– Adana’da sağlık sorunları nedeniyle evden dışarıya çıkamayan şehit annesini, Ramazan ayında da unutmadılar. Ona ve ailesine çok sevdikleri ‘Kilis Tavası’nı bizzat yapıp, oruçlarını da birlikte açtılar.

ŞEHİDİN AİLESİ UNUTULMADI

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Biral Serttaş ve ekibi, bir yandan Adana da dahil 11 ilde yaşanan depremin acılarının sarılması noktasında seferberlik ilan edip, afet bölgesinde depremzelere ücretsiz yemek dağıtımı yaparken, diğer yandan da ‘Ramazan ayı’ nedeniyle şehit ailelerini de unutmuyor. Serttaş, Adana Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Halil Aslan ile birlikte anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

KENDİ ELLERİYLE YAPTI

8 yıl önce Diyarbakır’da; teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit düşen polis memuru Mustafa Turanlı’nın (30) merkez ilçe Çukurova’ya bağlı Huzurevleri Mahallesi’ndeki evini ziyaret eden Biral Serttaş, Turanlı’nın annesi Kısmet Turanlı ve ailesinin çok sevdiği ‘Kilis tava’yı bizzat kendi elleriyle yapıp, şehit ailesine götürdü. Halil Aslan da Ramazan sofrasının vazgeçilmezi olan yöresel tatlıları da yine Turanlı Ailesi’ne ikram etti.

ORUCU BİRLİKTE AÇTILAR

Aynı niyetlerle tutulan oruçlar, kurulan iftar sofrasında birlikte açıldı. Sağlık sorunları nedeniyle evden dışarıya çıkamayan, şehit annesi Kısmet Turanlı, söz konusu ziyaret karşısında duygulandı. Şehit babası Adnan Turanlı da misafirleriyle yakından ilgilendi. Şehidin aziz hatırası bir kez daha yad edilirken, şehit polis memuru Mustafa Turanlı için dualar da edildi.

ŞEHİT AİLELERİ BAŞ TACIMIZ

TÜRES Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, “Şehit aileleri bizim baş tacımız. Her gün, deprem bölgesinde binlerce vatandaşımıza ücretsiz yemek dağıtıp, depremin yaralarını sarmaya çalışırken, ‘Ramazan ayı’ dolayısıyla şehit ailelerimizi de unutmadı. Onları evlerinde ziyaret edip, aynı niyetlerle tuttuğumuz oruçlarımızı, birlikte kurduğumuz soflarda yine birlikte açmak istedik. Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Onların emaneti olan ailelerinin de her koşul ve şartta yanında saf tutacağız” dedi.

ONLARI UNUTMAYACAĞIZ

Adana Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Halil Aslan da; “Bu vatan uğruna hiç düşünmeden canlarını feda eden şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağımız gibi onların bize en önemli mirasları olan ailelerine de sonuna kadar destek çıkıp, her zaman onların yanında olacağız. Kısmet annemiz ve ailesiyle birlikte orucumuzu birlikte açarken, başta Mustafa kardeşimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle andık” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.