Seçer: “İtfaiye demek, can güvenliğimiz demek”

Seçer: “İtfaiye demek, can güvenliğimiz demek”
Yayınlama: 22.11.2023
A+
A-

(İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesinin, itfaiye teşkilatını güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği ‘Ata Eğitim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.
İtfaiye personeli eğitimlerinin gerçekleştirileceği Ata Eğitim Merkezi’nde itfaiye personeline afetlere daha hazırlıklı olmaları için geniş kapsamlı eğitimler verilirken, merkezde eğitim talep eden bütün kurumlara da hizmet verilmesi hedefleniyor.
Açılıştaki konuşmasında göreve geldiği günden bugüne kadar en hassas gördüğü hizmet birimlerinden bir tanesinin itfaiye birimi olduğunu vurgulayan Seçer, “Herkesi severek ve sayarak 4 buçuk yıldır hizmetlerimizi yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. İtfaiye demek, can güvenliğimiz demek. İnsanın canından önemlisi var mı? İtfaiye, yaşadığımız olumsuzluklar karşısında tutunacağımız bir dal. Bir kaza, bela, yangın, herhangi bir olumsuzlukta aklımıza itfaiye geliyor” dedi.
“Bilimin, mantığın ve aklın ışığında İtfaiye Dairemize gereken yatırımları yaptık”
İtfaiye biriminde araç-gereç, teçhizat ve iyi bir insan kaynağı için hiçbir şeyden kaçınmadıklarının altını çizen Seçer, “İtfaiye ile ilgili yapılan toplantılarda vizyonumuz, bakış açımız ve kararlarım en güçlü itfaiye teşkilatını oluşturmak oldu. En modern araçlar, gereçler, teknolojik, çağa uygun, en iyi insan kaynağı, iyi yetişmiş elemanlar, itfaiyeciler, hep bunun çabası içerisinde olduk. Her konuda olduğu gibi bu konuda da bilimin, mantığın ve aklın ışığında itfaiye dairemize gereken yatırımları yaptık. Şu anda içinde bulunduğumuz birim de bunlardan bir tanesi” şeklinde konuştu. Seçer, itfaiye birimi konusunda her gün gelişmeleri takip ederek, afetlere daha iyi ve etkin bir şekilde müdahale edebilmek için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.
“Cumhuriyet’in 100. yılında bu isim bu eğitim merkezine son derece yakıştı: Ata Eğitim Merkezi”
Ata Eğitim Merkezi’nin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıdığını vurgulayan Seçer, “İçinde bulunduğumuz tesis, izinde olduğumuz, izinde olmaktan da gurur ve mutluluk duyduğumuz atamızın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıyor. Cumhuriyetin 100. yılında bu isim bu eğitim merkezine son derece yakıştı. Bu alan 8 bin 400 metrekare. Yaklaşık olarak da 900 metrekarelik kapalı alana sahibiz. Ata Eğitim Merkezi Türkiye’nin en iyi ve en donanımlı 10 itfaiye eğitim merkezinden biridir” diye konuştu.
Merkezin içinde bulunan istasyonlar hakkında da bilgi veren Seçer, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör çalışanlarına da eğitim ve tatbikat imkanı sağlayacaklarını söyledi. Merkezde verilen eğitimlerin konu başlıklarını da sıralayan Seçer, “İtfaiyeye dair ne ararsanız burada var. Hangi konuda eğitime ihtiyacınız varsa o eğitim alanının istasyonu burada mevcut. Her hafta 150 personele hizmet içi eğitim veriyoruz” ifadelerine yer verdi.
“Alınan personelin bir tanesinde dahi şaibe bulamazsınız”
Başkan Seçer, personel alımı için gerçekleştirilen sınavların son derece şeffaf gerçekleştiğini belirterek, “İtfaiye teşkilatımıza 100 personel aldık. Bir tanesinin dahi üzerinde bir şaibe bulamazsınız. Tamamı KPSS sonuçlarına göre en yüksekten aşağı doğru yazıldı. Belli bir oranda sınav için müracaatlara çağrıldı. Burada yazılı ve fiziksel sınava tabi tutuldular. Türkiye’nin her yerinden burada gençlerimiz var. Hakkıyla, emeğiyle, alın teriyle sınava hazırlandılar, geçtiler ve bugün Mersin İtfaiyesi’nde, Mersin halkına hizmet etme hakkına sahip oldular” dedi. Teşkilat bünyesine 50 kişi daha alacaklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Sınav açtık, müracaatlar gerçekleşti. 1300 başvuru var. Yine KPSS sonuçlarına göre puanlar yazılacak. En yüksek puana sahip 250 müracaat sahibi 26 Kasım tarihinde yazılı sınava, 27 Kasım’da ise fiziksel sınava tabi tutulacak. 15 Aralık’ta da sonuçları açıklayacağız. 50 evladımızı ve gencimizi daha itfaiye teşkilatımıza memur olarak kazandıracağız” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’nin neresinde Mersin İtfaiyesi’ne ihtiyaç varsa itfaiyemiz oradaydı”
Görevde oldukları 4.5 yıllık süre içerisinde birçok afet ve felaketle karşılaştıklarını söyleyen Seçer, sadece Mersin’e değil, Türkiye’de afet olan her bölgeye yardıma koştuklarını kaydetti. Nerede ihtiyaç varsa orada olduklarına dikkat çeken Seçer, “Türkiye’nin neresinde Mersin İtfaiyesi’ne ihtiyaç varsa itfaiyemiz oradaydı. Arkadaşlarımız günlerce uyumadan, afete maruz kalan vatandaşlarımızın acısını yüreğinde hissederek, onların sevgisinden enerji alarak oradaki afetlere müdahale ettiler. Hepsine yürekten sevgilerimi ve teşekkürlerimi gönderiyorum. Hepsinin emeklerine, yüreklerine sağlık. Hayatlarını, sağlıklarını hiçe saydılar, tehlikeye attılar. Afet olan bölgede bir an önce düzeni sağlamaya, vatandaşlarımızın afetten en asgari zararla ayrılmalarını sağlamaya çalıştılar” diye konuştu.
Açılışların önümüzdeki günlerde de hız kesmeden devam edeceğinin altını çizen Başkan Seçer, Babil Su Sporları Merkezi, Matematik Evi, Otizm Evi, Mezitli Emekli Evi gibi birçok merkezi Mersinlilerin hizmetine sunacaklarının
da müjdesini verdi.
Ata Eğitim Merkezi açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ bürokratları ve daire başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, STK’lar ile muhtarlar, kurumun itfaiye teşkilatı mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.