Sarıgül’den Barış Pehlivan ve Merdan Yanardağ’ı ziyaret

Sarıgül’den Barış Pehlivan ve Merdan Yanardağ’ı ziyaret
Yayınlama: 24.08.2023
A+
A-

TOROS(Özel Haber) Yusuf Kahraman/ Serdar Akın – CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteciler Barış Pehlivan ve Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti.

Sarıgül,  ziyaret sonrasında yaptığı açıklama da Merdan Yanardağ’ı uzun yıllardır tanırım, kamuoyu da tanır.Kişilik olarak düşünce olarak Merdan Yanardağ’dan terörist çıkmaz diyerek sözlerine şöyle devam etti:

Merdan Yanardağ’ın düşüncelerine katılırsınız katılmazsınız o ayrı bir konudur. Ama bir gazeteciyi düşüncelerini açıkladı diye hapse atamazsınız. Ayrıca; Barış Pehlivan’ın da cezaevinde kalması hak ihlalidir dedi.

Sarıgül, Halkın oylarıyla milletvekili seçilen Can Atalay’ın cezaevinde olmasının da izahının olamayacağını belirterek, Her iki gazeteci de Can Atalay da haksız ve hukuksuz yere içeride tutuluyorlar. Bu hukuk dışı tutumlar dan  iktidara da ülkeye de hayır getirmez dedi.

Ak Parti, asla unutmasın bugün gelmiş olduğu noktayı, demokrasinin kurum ve kurallarına borçludur. Bu nedenle herkes amma herkes, demokrasinin kurum ve kurallarına uymaları lazım dedi. CHP, hak arayanların, hakkını arayanların yanındadır. Genel başkanımız Kemal  Kılıçdaroğlu, herkesin hakkını hukukunu koruyan bir adalet savaşçısıdır o da süreci yakından takip ediyor açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.