“ROTARY KULÜPLERİ TOPLUMA HİZMET İÇİN BİR ŞANS”

“ROTARY KULÜPLERİ TOPLUMA HİZMET İÇİN BİR ŞANS”
Yayınlama: 16.07.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Anatolia Rotary Kulübü 2023 – 2024 Dönem çalışmalarına Türkiye’deki üç bölge federasyonunun guvernörleri, üç bölgeden yüzlerce Rotaryen, Rotaract ve Interact katılımıyla gerçekleşen Anıtkabir ziyaretiyle start verdi.

Anatolia Rotary Kulübü 2023-2024 Dönem Başkanı Çağla Tokkuzun, topluma hizmet etmenin, dünyada iyi niyet ve barışın kurulmasının her Rotaryenin ideali olduğunu, Rotary’de geliştirilen her bir dostluk ve tanışıklığın, topluma hizmet etme adına önemli bir fırsat olarak öne çıktığını, her bir üyenin Rotary’de geliştireceği dostluk ve tanışıklığın, topluma hizmet etme adına önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Uluslararası Rotary 2420, 2430 ve 2440. Bölge Federasyonlarının Guvernörleri, Türkiye’deki üç bölge federasyonundan yüzlerce Rotaryen, Rotaract ve Interact, 08.07.2023 tarihinde düzenlenen bölge etkinliği kapsamında Aslanlı Yoldan yürüyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı. Burada, Atatürk’ün mozolesine çiçek bırakılırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Bölge etkinliğine kulüp başkanı Çağla Tokkuzun, kulüp Sekreteri Yiğit Mete Yardım ve kulüp üyesi Çağrı Dağlı katılım gösterdiler.

“UMUTSUZ DURUMLAR YOKTUR, UMUTSUZ İNSANLAR VARDIR”

Bölge etkinliğine Anatolia Rotary Kulübü’nü temsilen katılan 2023-2024 Dönem Başkanı Çağla Tokkuzun, ” 01 Temmuz’da başlayan yeni döneme her yıl Anıtkabir’de merhaba diyen rotaryenler olarak, Cumhuriyet’in 100. Yılı olması dolayısıyla bu seneki etkinlikte farklı duygular içerisindeydik. Dünya’ya Umut Olmak hedefi ve temasıyla başladığımız yeni dönemimizde pusulamız her zaman Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim” sözü olacaktır” dedi.

“KENDİNDEN ÖNCE HİZMET”

Anatolia Rotary 2023-2024 Dönem Başkanı Çağla Tokkuzun; “Rotary, yeryüzünde barış ve iyi niyetin kurulmasına yardımcı olmak, bütün mesleklerde yüksek ahlak standartlarını teşvik etmek için dünya çapında örgütlenmiş amacımızın topluma hizmet olan kuruluştur. Rotary’nin hizmet ideali, “kendinden önce hizmet” olarak tanımlanır. Bu anlayış tüm Rotaryenlerin ortak tavrı olurken, dünya çapında insanları ortak amaçlar çerçevesinde bir araya getirir.” Açıklamasında bulundu.

“ROTARY KULÜP; TOPLUMA HİZMET İÇİN BİR ŞANS”

Rotary Kulüp Başkanı Çağla Tokkuzun açıklamasında; “Önce kendi içimizde, sonra yaşadığımız toplumlarda ve nihayetinde tüm dünyada kalıcı değişimi yaratmak üzere bir araya geldiğimiz ve harekete geçtiğimiz bir dünya hedefliyoruz. Rotary dünyada iyi niyet ve barışın korunmasına inanan ve bu alanda hizmet veren iş ve meslek sahibi Rotaryenlerin dünya ölçüsünde birleştiği bir kuruluştur. İnsanlığa hizmet veren tüm mesleklerde, yüksek ahlak standartlarının teşvik edilmesi hedefimizdir. Bu doğrultuda Rotary Kulübün topluma hizmet için önemli bir şans olduğunu düşünüyoruz.” İfade etti.

“AMACIMIZ TOPLUMA HİZMET”

Başkan Çağla Tokkuzun : Rotary kulüplerinin amacının, Bütün değerli teşebbüslerin temeli sayılan hizmet idealinin teşvik edilmesi ve geliştirilmesi, Tanışıklığın bir hizmet fırsatı olarak geliştirilmesi ve değerlendirilmesi, İs ve meslek hayatında yüksek ahlak standartlarının teşviki, bütün yararlı mesleklerin değerinin tanınması ve takdir edilmesi ve her Rotaryen’in kendi işini ve mesleğini, topluma bir hizmet fırsatı sayarak yüceltmesi, Her Rotaryen’in “Hizmet idealini” kişisel hayatında, iş ve meslek hayatında ve toplum hayatında uygulaması,

Hizmet İdealinde birleşmiş iş ve meslek adamları arasında Dünya çapında dostluk ilişkileri kurmak suretiyle Uluslararası anlayışın, iyi niyet ve barışın geliştirilmesi, olarak tanımlanır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.