Roman kadınlara “Kadın Üretim Kooperatifi”

Roman kadınlara “Kadın Üretim Kooperatifi”
Yayınlama: 24.01.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Yüreğir Belediyesi ve Dünya Roman Kültürü Müzisyenler Derneği işbirliğiyle ilçede yaşayan Roman kadınların sosyal hayata atılmaları ve el becerilerini geliştirebilmeleri için dikiş kursu verildi. Kursu tamamlayan Roman kadınların sertifikalarını veren Başkan Kocaispir, daha sonra İstanbul’da düzenlenen ‘2023 Roman Buluşması’na katıldı.

Yüreğir Belediyesi ve Dünya Roman Kültürü Müzisyenler Derneği işbirliği ile ‘Anne Çocuk El Ele, Güvenli Geleceğe Projesi’ kapsamında 25 Roman kadına Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde hazırlanan tekstil atölyesinde kurs verildi. Ev ekonomisine katkı sağlamak için biçki dikiş kursu alan kadınların okul öncesi çağındaki çocuklarına da Mobil Eğitim TIR’ında kurs verilerek kadınların kursa devamlılığı sağlandı. Belediyenin imkânlarını kullanarak çocuklarına ve yakınlarına kıyafet diken kursiyerler, projeden memnun kaldıklarını söyledi.

Kursun 1 hafta sürdüğünü belirten Başkan Kocaispir, “Buradaki kursiyerlerimizin çok hevesli olduğunu gördük. Bu kursumuzu daha profesyonel hale getirmek istiyoruz. Bu kapsamda Roman kadınlarımıza ‘Kadın Üretim Kooperatifi’ kuracağız. O kooperatif bünyesinde ürettikleri ürünlerin daha profesyonel olması için destek vereceğiz. Ürettikleri ürünleri pazarlama imkânı da sağlayacağız. Kooperatifimizi roman kadınlarımızın yaşadığı mahalleye kuracağız. Romanların hem sosyalleşmelerini hem de ekonomik anlamda kazanç sağlamalarına belediye olarak olanak sağlayacağız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.