RAFET KAYA “YAPILACAK ZAM ASGARİ ÜCRETTEN YÜKSEK OLMALI”

RAFET KAYA “YAPILACAK ZAM ASGARİ ÜCRETTEN YÜKSEK OLMALI”
Yayınlama: 09.07.2023
Düzenleme: 09.07.2023 15:30
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Sevil Çakmak – Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm Emek Der) Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, emekliye yapılacak zamda göz önünde bulundurulması gerekenleri açıkladı.

Başkan Kaya, emeklilerin asgari ücrete endeksli bırakılmamasını, en düşük emekli aylığının asgari ücretten yüksek olması gerektiğini söyledi. Diğer taraftan emeklinin intibak sorununun çözülmesi gerektiğini belirterek konut alımlarında ve kiralarda da emekliye destek sağlanmalıdır dedi.

Kaya, “Emekliler derneği, tüm emekliler adına refah payı olarak bayram ikramiyeleri en düşük emekli aylığına endekslenmeli. Emekli göz ardı edilecek bir şey değil. Emeklimizin evine senede bir zor et girerken, bir kurbanlık 9 bin tl. madem öyle, refah payları arttırılmalı. Emekliye sağlıkta katkı payı muafiyeti getirilmeli, çünkü emekli çalışırken katkı payı ödedi, en düşük emekli aylığı asgari ücretten düşük olmamalı. Belediye otobüslerine sadece 65 yaş üstü ücretsiz binmemeli, emekliler de ücretsiz binmelidir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a çağrıda bulunuyoruz” dedi

Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının emeklileri umutlandırdığını ifade ederek, “ Açıklanacak olan zammın isteğimiz doğrultusunda olacağını umuyoruz. Cumhurbaşkanı bakanlara talimatı verdiğini ifade ediyor. Önümüzdeki hafta gerekli noktaya çekileceğinden bizim asla endişemiz yok, her zaman bizim söylememiz buydu. Onun da dışına çıkmamaya çalışıyoruz. Üçlüyü birleştir. Birine ne veriyorsan ona da onu ver” diye konuştu.

Enflasyon Karşısında Dul ve Yetim Aylıkları da Yetersiz

Mevcut ekonomik koşullar karşısında dul ve yetim aylıklarının da yetersiz kaldığını dile getiren Kaya, “ Dul ve yetimlerle ilgili konuyu genel merkezimiz de birlik beraberlik içerisinde girişimini yaptık. Yazılı basına düştü. Bizim için önemli olan sonuç. Biz diyoruz ki, dul yetim maaşı alan çocuğuyla alıyor.

Niye arttırmak lazım biliyor musunuz? Mesela kiralar şu an her yerde olduğu gibi Adanamızda da çok yüksek. Adanamızda dahi en kötü kira şu an yedi bin lira. Yedi bin liranın altında kira yok. Bunu sadece belli yer için söyledim.Geneline bakarsak daha da yüksek yerler var.

Yüzde ellisini anneye veriyorsun. Yüzde yirmi beşini de çocuklara veriyorsun. Şimdi bunu bir gözden geçirerek arttırmak lazım. Tamam ikiye bölünüyorsa bölünsün, ama bir kişi alıyorsa o da eksik, en az bir çocuğun öbür çocuğun da aldığına endeksli etsinler ” dedi.

Kaya sözlerini şu şekilde sonlandırdı;” Millet olmazsa devlet olmaz. Devlet olmazsa birbirimize endeksliysek, birbirimize sahip çıkacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.