POLİS EKİPLERİ KAPI KAPI DOLAŞARAK BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

POLİS EKİPLERİ KAPI KAPI DOLAŞARAK BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU
Yayınlama: 16.10.2023
A+
A-

TOROS (Haber Merkezi) – Adana Emniyet Müdürlüğü Çukurova İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, merkez ilçe Çukurova’da ardı ardına yaşanan hırsızlık olaylarına karşı ortak bir çalışma gerçekleştirdiler.

Polis ekipleri önce evlerde hırsızlık olaylarının yoğun olarak yaşandığı mahalleleri tespit etti; sonra da kapı kapı dolaşıp, vatandaşları uyarıp onları bilgilendirme yaptı. Özel güvenlik görevlileriyle de özel bir görüşme gerçekleştiren ekipler, şüpheli bir durumda kendilerine ihbarda bunulmasını istedi.

Son olarak 3 kadının gerçekleştirdiği hırsızlık olaylarına ait güvenlik kamerası görüntülerini de özel güvenlik görevlilerine izlettiren polis, benzer durumlarda neyin nasıl ve ne şekilde yapılması, hangi güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini anlattı.

Çukurova ilçesindeki sitelerde görevli 81 özel güvenlik görevlisinin katılımıyla bir ‘WhatsApp’ grubu da oluşturan polis ekipleri burada şüphelilerin fotoğraflarını paylaşıp, onlardan söz konusu şahısları gördükleri anda kendilerine bilgi verilmesini istedi.

Apartman sakinleri ve mahallelilerle de bir araya gelen polis ekipleri, evde hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken önlemleri anlattı; onlara bilgilendirici broşür ve el ilanları verip, olası bir hırsızlık durumunda ne yapmaları gerektiğini anlattı.

Sitede özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Özlem Bayram (26), “Biz de en ufak bir şüpheli durumda polise bilgi vereceğiz. Bu kişiler zaten kendilerini belli ediyorlar, hal ve hareketleriyle. En ufak bir şüphede polisi arayacağız. Polisin desteği bizim için önemli” dedi.

Bir diğer özel güvenlik görevlisi Yasin Marifeteli (24) ise, “Artık daha dikkatli olacağız. En ufak bir şeyde tedbir gereği daha çok soruşturma yapıp, şüpheli hallerde de polise bilgi vereceğiz. Bu konuda polisin bizim yanımızda olduğunu bilmek bize güven veriyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.