Plastik Poşetlerin Tutarı Yeni Yılda 25 Kuruşta Sabit Kaldı

Plastik Poşetlerin Tutarı Yeni Yılda 25 Kuruşta Sabit Kaldı
Yayınlama: 31.12.2023
A+
A-

Toros (Özel Haber)- Meryem Ünal / Melisa Karmış 2019’dan başlatılan uygulamada 25 kuruştan satılan plastik poşetlerin tutarı yeni yılda da değişmedi. Satıcıların piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar ise 60 kuruş olarak belli oldu.

PLASTİK POŞET GERİ KAZANIM KATILIM PAYI 60 KURUŞ OLARAK BELİRLENDİ

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak geri kazanım katılım payı tutarlarına ilişkin tebliğ, Resmi Gazete’nin Cuma günkü sayısında yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından plastik poşetlerde 2023 için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak tespit edilmişti. Bu kapsamda, yeniden değerleme oranına göre plastik poşet, elektrikli ve elektronik eşya, pil, akümülatör, madeni yağ, bitkisel yağ, ilaç, lastik ve ambalajlı ürünlerden tahsil edilecek geri kazanım katılım payı tutarları artırıldı.

Buna göre plastik poşet geri kazanım katılım payı 60 kuruş olarak belirlendi. Satıcılar, piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete 60 kuruş ödeyecek. Ancak bu bedel vatandaşa yansıtılmayacak. Vatandaşlar, yeni yılda da alışveriş poşetlerini 25 kuruşa satın alacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.