Özgürlük Yürüyüşü Silivri’de Tamamlandı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyeleri, tutuklu bulunan belediye başkanlarına destek amacıyla başlattıkları “Özgürlük Yürüyüşü”nü Silivri Cezaevi önünde tamamladı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yürüyüşün son adımlarında gençlerle buluşarak onlara eşlik etti. Özel, yürüyüşün dünya siyaset tarihine geçecek bir eylem olduğunu ifade ederek gençleri tebrik etti.
“Adana’nın İradesine Sahip Çıkıyorlar”
Özel, dokuz genç partilinin Adana’dan Silivri’ye kadar yürüyerek tutuklu belediye başkanları Kadir Aydar, Oya Tekin ve Zeydan Karalar’a destek olduklarını belirtti.
Gençlerin taşıdığı tişörtler ve yürüyüş boyunca okunan basın bildirilerinin, CHP’nin müzesinde saklanacağını açıklayan Özel, bu yürüyüşün partinin demokrasi tarihinde önemli bir yere sahip olacağını vurguladı.
“Hukuksuzluk Tarihin Çöp Sepetine Gidecek”
Zeydan Karalar hakkında açılmayan iddianameye rağmen devam eden tutukluluk sürecini eleştiren Özgür Özel, davanın Adana yerine Silivri’de görülmesinin hukuka aykırı olduğunu söyledi.
Özel, “Bu kumpas Adana’da işlemeyeceği için arkadaşlarımız burada yargılanıyor. Akın Gürlek adaleti Adana’dan Silivri’ye sürükledi, genç arkadaşlarımız adaleti Silivri’den alıp Adana’ya götürmek için 1500 kilometre yürüdüler” dedi.
“Gücünü Halktan Alanlar Kazanacak”
Özgür Özel konuşmasının sonunda, gücünü halktan, milletten ve Adana’dan alanların er ya da geç kazanacağını belirterek gençlerin mücadelesinin demokrasi tarihine geçeceğini söyledi.